2021-12-14 07:14Pressmeddelande

Det våras på Norrlandsoperan med musikaler, film, Pippi och Cullberg

Cullberg/ Jefta van Dinther "On earth I´m done". Foto: Ninja HannaCullberg/ Jefta van Dinther "On earth I´m done". Foto: Ninja Hanna

Vårsäsongen på Norrlandsoperan bjuder bland annat på storslagen helkväll med Cullberg, dansk filmtrilogi i 20-årsfirande Vita kuben, musikaler, och komiska operan Tartuffe – som går på turné efter Skandinavienpremiär på stora scenen. Dessutom – fler kvinnliga tonsättare och filmmusik på symfoniorkesterns program och så kommer Pippi Långstrump på besök! Biljetter ute nu.

Storslagen helkväll med Cullberg och 20-årsjubileum för konsten

I Cullbergs On Earth I’m Done, som avrundar danssäsongen i maj, väntar en resa genom både tid och rum, koreograferat av Jefta van Dinther. Kvällens två delar består inledningsvis av mäktiga och kritikerrosade solot Mountains följt av urpremiären av Islands, med 13 av kompaniets dansare på Stora scenen. 

Konstrummet Vita kuben fyller 20 år och firar med dansk filmtrilogi av Astrup & Bordoff. Filmerna utspelar sig på tre olika platser i Köpenhamn; Centralpoststationen, Statens Museum för konst och den danska Järnvägen. Första delen, Faithful & Diligent har vernissage i januari. 

Isdans med vassa proffs för hela familjen i januari

De professionella konståkarna i danskompaniet Le Patin Libre har tagit världen med storm. 2019 såg vi dem på Isladan i Umeå med publiksensationen Vertical Influences. Första veckan i januari 2022 återvänder de till Umeå, denna gång till bandyplanen på Nolia, med Carte Blanche – där hela familjen får vara med och åka. De åker därefter på turné till Malå och Lycksele med ett nytt hänförande verk, Threshold.

Filmmusik på konsertprogrammet

Efter publiksuccén med TV-spelskonserten SCORE kan vi äntligen presentera ett nytt samarbete med Orvar Säfström och Sabina Zweiacker i We can be Heroes, med Norrlandsoperans symfoiorkester. Hela konsertsäsongen inleds med Mosquito County med Emilia Hoving som dirigent och Alexandra Büchel, sopran.

Urpremiär för nyskriven musikal

Level 7 är en samproduktion med Musikalakademien i Strömbäck, Kulturverket och Umeå kommuns Fritid för alla. Text och musik är skrivet av medverkande i föreställningen i samarbete med Hasse Hjortek och Helena Karlsson.

Skandinavienpremiär och turné för komisk opera

Kirke Mechems komiska opera Tartuffe väntar i april. Operan baseras på Molières pjäs om bedragaren Tartuffe som nästlar sig in i en familj. Det blir en roande, upprörande och rörande föreställning i danska Anne Barslevs regi. Efter Skandinavienpremiären på Stora scen blir det turné till Östersund, Luleå, Sundsvall, Härnösand och Skellefteå.

Pippilotta Viktualia

Musik, akrobatik och en stor ensemble väntar för hela familjen när Pippi Långstrump gör entré i Black box i slutet på februari.

Alla föreställningar på Norrlandsoperan våren 2022.
Alla turneer

Biljetter ute nu

Biljetter till vårens föreställningar finns tillgängliga sedan måndag 13 december. Precis som förra säsongen har försäljningen redan pågått en tid genom de nya konsert-, opera- och dansabonnemang Norrlandsoperan började med inför hösten 2021. 

Pressträff- och biljetter

Inbjudan till pressträff om vårens program kommer i januari.
Kontakta gärna Malin Lindberg med önskemål om pressbiljetter för säsongen redan nu: malin.lindberg@norrlandsoperan.se.Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.

Kontaktpersoner

Petra Kangas
Kommunikations- och försäljningschef
Petra Kangas
Carina Bygdemark
Marknadsförare dans
Carina Bygdemark
Malin Lindberg
Marknadsförare symfoniorkestern & opera
Malin Lindberg