2014-03-04 12:59Pressmeddelande

Buke and Gase till MADE-festivalen!

null

Mörk och nervig indierock med egenkonstruerade instrument. Det blir det när Buke and Gase kommer till MADE-festivalen i maj.

New York-duon Buke and Gase har gett indierocken ett helt nytt sound med sin nervigt mörka blandning av pop och rock. New York-doun, som består av Arone Dyer and Aron Sanchez, skivdebuterade 2010 på The Nationals uppmärksammade skivbolag Brassland records med albumet Riposte. 2013 kom senaste fulldängaren General Dome som bland annat hyllats av musiksajten Pitchfork.

En viktig del i Buke and Gases egensinniga ljudbild är mötet mellan Dryers melodiska röst och duons egenkonstruerade instrument gase – en hybrid mellan en gitarr och en bas – och buke – en sexsträngad ukulele byggd med delar från en gammal skrotad Volvo.

Buke and Gase spelar på MADE-festivalens finaldag, lördag 10 maj.

Läs mer på www.madefestival.se


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck