2017-11-27 07:10Pressmeddelande

Årets julklapp från Norrlandsoperan: Annika Norlin gör konsert med Norrlandsoperans Symfoniorkester

null

Den 17 maj 2018 kliver Annika Norlin upp på Norrlandsoperans scen för en konsert tillsammans med symfoniorkestern. ”Det känns som en dröm” är sångerskans egna ord om konserten. Biljettsläpp 30 november.

Tillsammans med Norrlandsoperans Symfoniorkester kommer Annika Norlin att framföra musik från alla sina skivor, både Hello Saferide och Säkert! men även med senare låtar och kanske nyskrivet material.

– För mig har tanken hela tiden funnits med i bakhuvudet, att jag skulle vilja göra det här på Norrlandsoperan. Det är en ynnest bara att få höra mina sånger iklädda andra arrangemang, men att också få höra dem spelas av de här fantastiska musikerna, det känns som en dröm. Det är så märkligt att ta musik som min, som skrivits i så små, personliga sammanhang, och placera den i de här arrangemangen och instrumenten. Det blir något helt nytt. För mig är det helt sjukt, som att någon har tagit mina tankar och melodier och hällt guld och myrra på dem, säger Annika Norlin.

– Förutom att jag längtar efter att få spela med Norrlandsoperans Symfoniorkester i sig så längtar jag också efter att få spela för umeåborna, som jag tror är några av dem som förstår mitt uttryck allra bäst.

Annika Norlin samarbetar med Jonas Nydesjö som arrangerar delar av musiken och dirigerar konserten. 2015 gjorde de ett samarbete med Malmö Symfoniorkester då ett urval av Annikas låtar på både svenska och engelska framfördes.

– Annika Norlin är en oerhört mångsidig och karismatisk artist. Hennes musik och texter är djupt berörande, man blir liksom aldrig mer riktigt densamma efter att de nuddat vid en. Det är verkligen en stor glädje att hon nu kommer till Norrlandsoperan och samarbetar med symfoniorkestern säger musikchef Elisabet Ljungar. Musikaliska samarbeten av det här slaget gör att vi kan nå en ny publik. Jag tror att konserten med Weeping Willows och Norrlandsoperans Symfoniorkester i våras gav många en ny upplevelse av kraften som en hel symfoniorkester ger.

– En sak som varit viktig för Jonas Nydesjö och mig är att hitta ett uttryck som utmanar både mig och symfoniorkestern rejält. Det ska bli ett sammanhang som både är nytt för mig och för dem. Jag är fascinerad av hur stora olikheter som finns inom musikvärlden, vilka normer och regelverk det finns inom olika genres, och tycker att vi alla har att vinna på att vidga de här ramarna, avslutar Annika Norlin.

Konsertdatum: 17 maj 2018

Biljettsläpp: 30 november 2017, kl 08.00

Biljettpris (ord.): 420 kr

Scen: Norrlandsoperans konsertsal

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

Norrlandsoperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck