2013-10-02 15:45Nyheter

Piteå Kammaropera gästar NorrlandsOperan med multimedialt verk

null

Piteå Kammaropera gästar NorrlandsOperan den 14 oktober med det multimediala operaverket A Laugh o Cry. Avancerad teknologi i en färgsprakande uppsättning är att vänta.

Piteå Kammaropera förlänger raden av intressanta samarbeten genom att söka upp två pionjärer i Portugal – Miguel Azguime, en av Portugals mest spännande kompositörer och poeter, och Paula Azguime, regissör och videoproducent. De har tillsammans producerat multimediala föreställningar för såväl vuxen som för en yngre publik. Deras senaste verk, A Laugh to Cry, sammanfattar 25 års gemensamt arbete kring så skilda konstformer som musik, performance, poesi, kärlek, video, iscensättningar och interaktiv elektronik.

A Laugh to Cry är en färgsprakande multimediaopera, proppad med paradoxer som också tar sig an stora frågor som att leva på randen av en ekologisk katastrof. Konstnärsparet Miguel och Paula Azguime har valt att kalla det ”New Op-Era”.

Läs mer om föreställningen här.

Regi: Miguel Azguime, Paula Azguime
Översättning: Leif Janzon
Sopran: Frances M Lynch, Marina Pacheco
Baryton: Nicholas Isherwood
Berättare: Miguel Azguime, Ágata Mandillo
Dirigent: Petter Sundkvist
Musik: Ensemble Norrbotten NEO

Kontakta marknadsavdelningen vid förfrågan om intervjuer.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck