2015-04-15 10:10Nyheter

Fullbokat barnspektakel och annat skoj på turné i Västerbotten!

null

Just nu är Ensemble Yria ute i länets förskolor med sin nya interaktiva musikföreställning Sinnenas Spektakel. lördag 18 april spelar de för fullt hus på NorrlandsOperan.

– De gör hela tjugo föreställningar runt om i länet, berättar Markus Falck, musikproducent på NorrlandsOperan. Två offentliga här hos oss, en i Holmsund på söndag och ytterligare en  i Skellefteå 25 april.

Övriga sker alltså i samband med besök på förskolor där barn 3–6 år får hänga med vännerna Sinsabell och Keniso i ett musikaliskt Sinnenas Spektakel.

Kontakta NorrlandsOperans marknadsavdelning om du vill recensera föreställningen eller intervjua någon ur Ensemble Yria i samband med Sinnenas Spektakel.

Samtidigt i Skellefteå 
Så bjuder den sjungande stråkkvartetten Stråf bokstavligen på en upplevelse i musikföreställningen Hide and Seek som riktar sig till 10–15 åringar. Bach gömmer sig hos Eva Dahlgren, Robyn hänger med Coldplay och den unga publiken får utrymme att uppleva, känna och reflektera. Fri entré i mån av plats på Caféscenen i Nordanå på lördag 18.4 kl 14.00.

Mer för barn i hela Västerbotten
Minna Krooks dansföreställning Faunan och jag presenteras både som offentlig föreställning på NorrlandsOperan den 2 maj och i Skellefteå 9 maj, men också som turnerande skolföreställningar på fler orter – som Åsele, Robertsfors och Sorsele.

Om NorrlandsOperan i länet
I NorrlandsOperans uppdrag ingår att främja och verka för länets kulturliv. I dialog med lokala arrangörer tas det därför årligen fram ett utbud bestående av ett antal produktioner för turné i regionen. Utöver offentliga föreställningar ges de även för skolor och omsorg.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck