2013-11-19 11:00Nyheter

Fri dokumentärkonsert på NorrlandsOperan

null

I konserten Mozart har aldrig varit i Japan spelar den japanska pianisten Asuka Nakamura musik av Ligeti, Takemitsu, Ravel och Beethoven. Samtidigt släpper hon in oss i sitt liv.
Onsdag 20.11 kl 19.00. Fri entré.

Radioproducenten Cecilia Josefson och scenografen Hanna Cecilia Lindkvist har följt Asuka Nakamura under en tid och tillsammans med dokumentärfilmaren Malin Korkeasalo har de skapat en konsert där vi upplever musiken inifrån Nakamuras egen värld med hjälp av ljud-och bildprojektioner.

År 2011 tog Nakamura solistdiplom vid Kungliga Musikhögskolan med Staffan Scheja som lärare. Sedan hon kom till Sverige som artonåring 2002 har hon brottats med att hitta en balans i sin identitet – att vara japanska men att verka i en västerländsk konstform. Nakamuras ambition är att sätta sig in i de västerländska tonsättarnas värld; gå på samma gator, besöka samma kyrkor och vandra i samma skogar som dem. Allt för att lära känna den västerländska kulturen.

Mozart har aldrig varit i Japan
TID: 20.11 kl 19.00
PLATS: NorrlandsOperan, Konsertsalen
PRIS: Fritt inträde!


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck