2014-03-19 09:29Nyheter

Dans i barockens tempo

null

Name of the next song av Andersson Dance är ett dansverk inspirerat av den franska barockmålaren George de la Tours måleri, till levande musik av BJNilsen. Världspremiären skedde på Aarhus Teater 2012. Ikväll, 19 mars, visas den på NorrlandsOperan.

”Vi lever i en tid av extrema hastigheter och vi får hela tiden en mångfacetterad samling av intryck. I Name of the next song försöker jag återskapa tiden som vi uppfattar den i det verkliga livet. Jag låter rörelsen få den tid just den rörelsen behöver. Tiden blir sålunda inte artificiell utan reell. Det är nämligen också så jag upplever BJNilsens musik ”
Örjan Andersson

Andersson Dance är en alternerande konstellation av konstnärer som samarbetar med koreografen Örjan Andersson. Kompaniet grundades 1996 och har allt sedan starten producerat och turnerat nationellt och internationellt med en rad olika föreställningar och projekt.

Örjan Andersson verk präglas av en stark musikalitet och en ständig nyfikenhet på rörelsens möjligheter. Hans kreationer, som skapats antingen för Andersson Dance eller som beställningsverk för andra danskompanier, spänner mellan stora symfoniska verk och mindre projekt för konsthallar eller alternativa scenrum.

Koreografi: Örjan Andersson
På scen: Dan Johansson, Asher Lev, Shi Pratt, Pau Lee, BJNilsen
Komposition & livemusik: BJNilsen
Ljus & scenografi: Udo Haberland
Kostym: Nina Sandström
Produktion & management: Magnus Nordberg/Nordberg Movement
Ensembleansvarig Anderson Dance: Ina Sletsjøe

Producerad med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad, Konstnärsnämnden och Kulturkontakt Nord. Andersson Dance genomför sin verksamhet 2013 med stöd från Kulturrådet, Stockholms Stad och Konstnärsnämnden. Denna föreställning turnerar genom Dansnät Sverige.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck