2022-10-14 10:08Pressmeddelande

Vinnaren av årets Lily Bollinger Award kommer till Nolia Beer

Anette Andersson, vinnare av årets Lily Bollinger Award, kommer att hålla champagneprovningar under Nolia Beer.Anette Andersson, vinnare av årets Lily Bollinger Award, kommer att hålla champagneprovningar under Nolia Beer.

Årets Nolia Beer, som hålls 21-22 oktober på Nolia i Umeå, kommer att ha ett utbud av provningar av sällan skådat slag. Bland annat kommer Anette Andersson, vinnare av årets Lily Bollinger Award, att hålla champagneprovningar.

– Nolia Beer ska ha provningar av hög klass för flera olika typer av drycker. Därför är vi både stolta och glada att kunna presentera Anette som provningshållare för årets champagneprovning, säger Nolia Beers projektledare, Jonas Dahlberg. 

Då Nolia Beer öppnar 21 oktober gör mässan det med ett brett utbud av både utställare och provningar. 

– Mässan och provningsprogrammet är en manifestation i bredd och kunnande när det gäller drycker. Bland annat finns öl-, whiskey-, gin-, vin- och andra provningar på programmet. Ett exempel är lördagens ciderprovning som kommer att ge besökarna en smakupplevelse att minnas, säger mässans projektledare, Jonas Dahlberg.

Landets mest framstående kvinnliga sommelier

Lite extra vill han dock lyfta champagneprovningen med Anette Andersson, vinnare av årets Lily Bollinger Award. 

– Lily Bollinger Award är en tävling som uppmärksammar kvinnliga sommelierer och som hedrar champagneänkan Madame Lily Bollingers minne. Tävlingen firade i år tjugoårsjubileum och efter finalen, som avgjordes måndagen den 19 september, stod Anette Andersson från Umeå som segrare. Vi är därför extra stolta och glada att hon kommer som provningshållare för årets champagneprovning, säger Jonas Dahlberg.

Mycket kunskap

Under provningen för man inte bara njuta av exklusiva smaker utan också en introduktion i bland annat metoder, områden, provningsteknik och mycket mer.  

– Här får man kunskaper för att få ut så mycket som möjligt av den här och även framtida vinprovningar, säger Nolia Beers projektledare Jonas Dahlberg.

Det blir också en lång rad andra provningar, som lagerprovning, bockprovning (med historik), mat- och ölprovning, ciderprovning, ginprovning, whiskyprovning, vinprovning samt hur smaker från örter och bär påverkar öl.

Hela provningsprogrammet finns att läsa här:
https://www.noliabeer.se/umea/provningar-2022/

För mer information, kontakta:
Jonas Dahlberg                                   
Projektledare och vd, Nolia AB                                                      
090-88 88 603, 070-584 11 60           
jonas.dahlberg@nolia.se                     

Nolia Beer arrangeras av Nolia AB och är Norrlands egen ölmässa. Den hålls 21-22 oktober 2022 i Umeå. Nolia Beer bjuder på mässa, provsmakningar samt mingel för besökaren och möjligheten att skapa eller öka sina nätverk. På mässan hittar man mikrobryggerier, ölimportörer, bryggerier, mat och delikatessföretag. Här kan besökare också shoppa andra smakrika produkter.Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.

Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg