2016-06-09 10:02Pressmeddelande

Världspremiär för framtidens säkerhetsutbildning på Euro Mine Expo

null

Mångårig erfarenhet kombineras med ny teknik när Innan AB lanserar nästa generations säkerhetsutbildningar på Euro Mine Expo.

Säkerhet är ett av de viktigaste ledorden i dagens gruvindustri, något som Innan AB tagit fasta på. Utvecklingen går framåt på alla fronter, och så även när det gäller säkerhetsutbildningar. För första gången på Euro Mine Expo så presenteras en lösning där VR-teknik används.

”Vi bygger upp en virtuell miljö där deltagarna kan testa sina kunskaper utan att behöva utsättas för fara. Det ger också möjlighet att testa flera olika scenarion till en låg kostnad och utan påverkan på miljön” säger Nicklas Karlsson, CEO, Innan AB som tagit fram lösningen.

Under Euro Mine Expo kommer finns två olika scenarion att testa, att släcka en brand och att ta sig till en räddningskammare i en underjordsgruva. Varje scenario tar ca 3-4 minuter och förutom VR-glasögon och hörlurar så kommer även rekvisita att användas.

”Vårt koncept är unikt eftersom det innehåller både syn, hörsel och känsel. Just att jobba med rekvisita, såsom brandsläckare är det få som kombinerat idag.” säger Nicklas.

Brandsläckaren, i det här fallet – är utrustad med en sensor som registrerar personens rörelser och tekniken som används är HTC Vive. Utvecklingen görs i Skellefteå. Framtiden innehåller fler scenarion, fler branscher och möjlighet för kunderna att skräddarsy sin virtuella miljö, till exempel att företagets egen gruva filmas av och används som virtuellt övningsområde.

”Det är intressant när ny teknik leder till innovation av befintliga produkter och väldigt roligt att Innan AB väljer Euro Mine Expo för lanseringen.”, säger Jaana Tengman, projektledare Euro Mine Expo.

Vill du veta mer om framtidens säkerhetsutbildningar?

Besök Innan AB i monter 160 på Euro Mine Expo
Nicklas Karlsson
070 332 26 66

Euro Mine Expo är en internationell mässa och konferens för gruvindustrin. Mötesplatsen arrangeras vartannat år i Skellefteå. Mer än 2000 deltagare, 200 utställare från 40 nationer deltog 2014. Euro Mine Expo arrangeras 14-16 juni 2016 av Nolia. Norrlands största arrangör av mötesplatser.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström