2015-01-22 07:30Pressmeddelande

Världsmässpremiär för nya skördare på Skogsnolia

null

Skogsnolia blir första gången i världen som Komatsu Forest visar upp sina fyra nya skördare utanför sina egna arrangemang.

– Det ska bli roligt att visa upp dem för en bred, intresserad och kunnig publik på Skogsnolia, säger Peter Hasselryd, Komatsu Forest försäljningschef i Sverige.

När Komatsu Forest gör sin största maskinlansering hittills är det kanske ingen slump att det blir Skogsnolia som valts som plats för världspremiären av de nya skördarna. För det första är det nästan två år sedan förra stora skogsmaskinsmässan i Sverige och det dröjer över två år till nästa gång maskintillverkarna samlas på en mässa i Sverige. Mässområdet befinner sig dessutom mindre än en halvtimmes resa från huvudkontoret i Umeå.

– Mässan ligger rätt i tid och är också den första riktigt stora samlingsplatsen för branschen sedan vi premiärvisade skördarna i höstas. Att mässområdet ligger så nära ger speciellt goda förutsättningar för mässdeltagandet och möjlighet att ge besökarna en givande upplevelse och att träffa nyckelpersoner från vår organisation, menar Peter Hasselryd.

De fyra nya skördarna som får världsmässpremiär på Skogsnolia är Komatsu 901, Komatsu 911, Komatsu 931 och Komatsu 951. Alla skördarna har en helt ny design, ny hytt, miljövänlig stage 4-motor, keyless-system och ny mediahubb. Dessutom har skördarna ett, för marknaden, helt unikt hydraulsystem med tre hydraulpumpar och dubbla hydraulkretsar för att ge nog med hydraulkraft för förarna att utföra fler arbetsmoment samtidigt som att svänga kranen, mata ut stocken och förflytta maskinen.

– Det känns både hedrande och spännande att Komatsu Forest väljer Skogsnolia som den första mässan i världen att visa sin största maskinlansering hittills, säger Kristin Olsson, projektledare för Skogsnolia.

Mer information om Skogsnolia 2015 hittar du på www.nolia.se/skogs

Frågor? Kontakta:

Projektledare: Kristin Olsson Tel: 090-16 34 02 Mobil: 070-255 61 95

Mail: kristin.olsson@nolia.se

Pressansvarig: Erik Säfvenberg  Mobil: 072-236 26 00

Mail: erik.safvenberg@dynamopress.se

Skogsnolia är sedan starten 1984 en av de viktigaste skogsmässorna i Sverige med cirka 200 utställare och 14 000 besökare. 2015 pågår mässan mellan den 11 och 13 juni i Hörnefors, tre mil söder om Umeå.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström