2016-10-04 11:32Pressmeddelande

Underhållning och politikerintervjuer när Bröderna Henrys intar Nolia Beer

null

Ölmässan Nolia Beer bjuder inte bara på smakupplevelser utan också på ett digert scenprogram med bland annat show och intervjuer med Umeås kommunalråd, Nolias styrelseordförande och länsturistchefen.

– Det känns jätteroligt att få hit Bröderna Henrys, som gjort revyn Svarttjärns Bryggeri och få bjuda på intressanta intervjuer och skön underhållning, säger Sussi Wikström, projektledare för mässan på Nolia AB.

Nu finns det mer än det enorma intresset för öl som kommer att locka besökare till Nolia Beer. Förutom föreläsning med tävlingsledaren och ölexperten Christian Ericsson, som reder ut begreppen kring hur en tävlingsjury resonerar då alla har en uppfattning om öl, blir det allvar och skratt i intressant förening.

I det digra scenprogrammet bjuder revygruppen Bröderna Henrys både på underhållning och gör intervjuer. Gruppen som gjort Svarttjärns Bryggeri, inleder programmet som börjar redan 15.00 på fredagen. Revygruppen är på plats hela fredagen och Henry Karlsson är på plats på lördagen.

– Bröderna Henry och Gunder Karlsson, även kända från revygruppen Bröderna Henrys, gjorde succé i år med revyn Svarttjärns Bryggeri som sågs av mer än 10 000 västerbottningar. Temat för revy är att ett bryggeri är en fantastisk mötesplats och lösningen på en hel bygds överlevnad, något som verkligen slår an rätt ton för Nolia Beer, säger Sussi Wikström.

Förutom att skämta och kärleksfullt driva med företeelsen microbryggerier, bryggde byborna ett eget öl i samarbete med Skellefteå Bryggeri. Det kommer att bjudas på sketcher och storslagna musiknummer som till exempel "Yes I´m the great kr-bonde".

Men de ska inte bara uppträda. Bland annat kommer Svarttjärns Borgmästare, Henry Karlsson, att möt Länsturistchef Annika Sandström där de pratar framtidsvisioner och utveckling för Västerbotten.

Dessutom möter Svarttjärns planeringskonsult, Torsten Bäckman, Nolia AB:s styrelseordförande och tillika kommunalråd, Margareta Rönngren, i en intressant betraktelse kring att skapa attraktiva och viktiga mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringslivet och samhälle i Norrland.

Svarttjärns Borgmästare, Henry Karlsson, kommer också att möta Hans Lindberg, Kommunalråd i Umeå och Peter Westerberg, gruppledare liberalerna i Umeå, kring ämnet ”Microbryggerier samt framtidsvisioner och utveckling för en attraktiv storkommun kallad Västerbotten där alla får plats”.

– Det känns jätteroligt att få hit alla dessa intressanta personer som bjuder på sig själva och blandar allvar och underhållning på ett sätt vi sällan sett tidigare, säger Sussi Wikström.

För mer information, kontakta:

Sussi Wikström, Projektledare
+46 (0)90 16 42 70
+46 (0)70 278 17 03
susanne.wikstrom@nolia.se

Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef, Konferens & Uthyrning
+46 (0)90 16 42 63
+46 (0)70 258 26 33
jorgen.lindqvist@nolia.se

Fakta Nolia Beer
Nolia Beer arrangeras 7-8 oktober på Nolia i Umeå. På Norrlands egen ölmässa, som är öppen för alla över 20 år, finns allt som passar på en ölmässa. Besökare kan hitta tillbehör och allt annat som behövs för att börja brygga hemma. Här går det också att träffa mikrobryggerier, ölimportörer, bryggerier, bryggmästare och delikatessföretag. Nolia Beer bjuder på livebryggningar, provsmakningar, föreläsningar samt mingel och möjligheten att skapa eller öka sina nätverk. 

Mässan håller öppet 12:00-21:00 båda dagarna och inträdet kostar 220 kronor för en dag och 350 kronor för båda dagarna. I inträdet ingår ett provningsglas. Kuponghäfte för köp av öl finns i valörerna 100 kronor eller 200 kronor. Både biljetter och kuponghäften finns att köpa såväl via hemsida som på plats på mässan.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström