2016-06-15 16:37Pressmeddelande

Trots krokiga vägar har världen tagit sig till Euro Mine Expo i Skellefteå

null

De som just nu finns på Euro Mine Expo har kommit från stora delar av världen. Trots att många av dem har haft mer eller mindre svårt att ta sig till Skellefteå på grund av strejken, finns de ändå på plats och vägarna de tagit är fascinerande.

Det har varit många som, på grund av flygstrejken, haft mer eller mindre omfattande problem med att ta sig till Euro Mine Expo. Att de långväga gästerna finns på plats, trots problem, visar att intresset för att delta är stort. Betydelsen av att så många kommer till Skellefteå är också stor.

– Euromine en otroligt viktig mässa som profilerar Skellefteå internationellt. Dessutom bidrar mässan med över tusen gäster som bor på våra hotell, handlar i våra lokala butiker och äter på våra restauranger. Den genomsnittliga mässdeltagaren spenderar 3500 kronor, så det rör sig om ett stort ekonomiskt värde som gynnar alla i Skellefteå säger Sanna Orellano på Visit Skellefteå Convention Bureau.

Här följer några av de många reseberättelserna från deltagare, delegater och utställare:

– Planen var att ta flyget från Paris till Skellefteå med SAS. Nu fick vi ta Air France till Stockholm och sedan hyrbil till Skellefteå. Vi kom fram måndag klockan 3 på morgonen och gick upp 7 för att ställa i ordning vår monter, säger Laurent Guenneugues från davey bickford.

– Det var en intressant resa. Jag startade i Johannesburg, flög till Londen och vidare till Arlanda där jag fick övernatta och boka om mitt flyg till Skellefteå och flyga med Norwegian till Luleå. Därefter fick jag ta två bussar för att komma till Skellefteå. Jag har inte åkt buss på över tio år, men hann precis till tisdagens mingel, säger Paul Linton, TerraCore International.

– Resan blev väldig lång och komplicerad. Jag startade i London och fick istället för SAS flyga med Finnair till Kemi och ta hyrbil därifrån till Skellefteå, Chris Reardon, Deswik

– Jag har totalt rest 63 timmar för att ta mig hit. Från Brisbane till Sidney och vidare till Dubai och London. Sedan till Stockholm och istället för att flyga till Skellefteå fick vi ta BRA till Umeå för att sedan få skjuts till Skellefteå, Chris Gregory, Mandalay Resourses

– Resan startade i Santiago, Chile vid lunchtid på söndagen, kom fram till Stockholm måndag kväll och blev fast där till tisdag. Åkte också med BRA till Umeå och fick skjuts till Skellefteå, Dominic Duffy, Mandalay Resourses.

– Jag kommer från Wien i Österrike och hade inga problem att ta mig till Stockholm. Där lyckades min resebyrå hitta en av de få hyrbilar som gick att få tag på och körde upp till Skellefteå. Eftersom det inte är lika stressigt på vägarna här som i Centraleuropa blev det en trevlig bilresa, Tomas Gaisecker, RIEGL.

– Vi åkte från Armenien via Moskva, Stockholm till Umeå för att sedan ta oss till Skellefteå med taxi, Armen Stepanyan, Geoteam Lydian International

För mer information, kontakta:
Jaana Tengman, projektledare
0910-547 61
jaana@nolia.se

Euro Mine Expo är en internationell mässa och konferens för gruvindustrin. Mötesplatsen arrangeras vartannat år i Skellefteå. Mer än 2000 deltagare, 200 utställare från 40 nationer deltog 2014. Euro Mine Expo arrangeras 14-16 juni 2016 av Nolia. Norrlands största arrangör av mötesplatser.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström