2014-03-26 10:59Pressmeddelande

Tredje gången gillt blir det när Nolia Trädgård slår upp dörrarna den 25 april och vilka upplevelser vi kommer att bjuda på!

null

Utförarna av årets inspirationsytor är Forslunda Gymnasium, Blåeld, Hägnaregården och Smultronstället.

Svenska Moderådet ansvarar för årets inspirationsutställning. I utställningen kommer ett viktorianskt växthus från Bossons att trona tillsammans med en mängd olika sorters pelargoner.

”Trädgårdsreferenserna går gärna till historiska förebilder.Formklippta växter, slingriga grusgångar, porlande vatten och välfyllda och prunkande urnor är dekorativa stilmarkörer i trädgården 2014. Tiden runt det förra sekelskiftet inspirerar till sköna uterum i form av orangerier och växthus. I stilen ryms allt man kan tänka sig för det mest loja trädgårdsleverne,vid sidan av fiffiga odlingslådor som ger perfekt mikroklimat” säger Lotta Ahlvar på Svenska Moderådet.

I scenprogrammet hittar vi många pärlor, som Gunnel Carlsons gröna samtal på scenen med olika
trädgårdspersonligheter varje dag kl 13.00. Gunnel är också moderator på scenen under hela mässtiden.

På fredagen presenterar trädgårdsantikvarie Maria Flinck sin bok ”Ett föränderligt kulturarv”. Boken är nominerad till hederspris i Årets Trädgårdsbok.

På lördagen får vi besök av Leif Blomqvist som berättar om ”Rosor i norr” och som även kommer att signera sin bok som är nominerad till ”Årets trädgårdsbok”. Jonas Berring, programledare och reporter på SVT:s Västerbottensnytt berättar om sitt första besök på Chelsea Flower Show.

På söndagen samtalar Gunnel Carlson med bl a Magdalen Alatalo och Eva Enberg Isaksson, båda kända från TV-programmet Trädgårdskampen. Se scenprogrammet i sin helhet på hemsidan http://www.nolia.se/tradgard/scenprogram-3/

Årets balkonger med temat ”Fest på vår balkong” kreeras av Blåeld, Hjärtero, Granngården och
ARTofDECORATION.

Traditionsenligt presenterar vi också årets potatis, Valor, för fritidsodlare och matälskare med
sinne och känsla för utmärkta råvaror och god mat.  Valor är en modern potatis som passar utmärkt att odlas av fritidsodlare. Med sin anspråkslöshet på växtplats, näringstillförsel och väder kombinerat med hög motståndskraft mot sjukdomar och skador är Valor en utmärkt odlingsvärd potatis. Inom kökets värld uppskattas Valor för sin jämna kvalitet och goda lagringsegenskaper. Valor är ett gott val när man vill vara säker på att lyckas med sin potatisrätt.

Som en del i Nolia Trädgårds scenprogram kommer Larsvikens Lantbruks AB att tillsammans med restaurang Kummin bjuda på provsmakning av årets potatis. Receptet är framtaget av Marcus & Jonas med personal på Sofiero Slottsrestaurang.

Nolia Trädgård arrangeras för tredje året i rad, i samarbete med GG Mässor.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström