2017-04-12 14:21Pressmeddelande

Tarjolla on vauhdikasta menoa vesillä, kun maailmanmestari tulee Nolia Springtime messuille

null

Kiihtyvyys, joka saa formula-autotkin kalpenemaan ja G-voimat, jotka vastaavat suihkulentokonetta tekevät Formula 1 -moottoriveneilystä yhden hurjimmista lajeista moottoriurheilun saralla. Suomalainen Sami Seliö kuuluu lajin parhaimmistoon. Hän vierailee Nolia Springtime messuilla kaksipaikkaisella F1-moottoriveneellään ja hän ylistää Toranda Worldin puitteita.

– Paikka on yksinkertaisesti fantastinen moottoriveneilyyn, hän sanoo.

Sami Seliö on parhaillaan valmistautumassa alkavaan moottoriveneilykauteen lajin kuninkuusluokassa – Formula 1:ssä – kun saamme häneltä hetken juttutuokion. Mitään ei sovi jättää sattuman varaan, mikäli Sami meinaa saavuttaa tavoitteensa: tulla kolmatta kertaa lajin maailmanmestariksi.

– Joka vuosi kamppailu kärkipaikoista kovenee. Kun aloitin F1-veneilyn, vain pienellä joukolla oli mahdollisuus taistella voitosta. Nyt mukana on yli 10 kuskia, joilla on kaikki edellytykset olla mukana kisaamassa kärkisijoista, hän sanoo.

On tärkeää olla kärjessä joka kisassa. Sesonki käsittää seitsemän osakilpailua, joten epäonnistuminen yhdessä voi tarkoittaa sitä, että mestaruushaaveet voidaan unohtaa.

– Samalla lajin haastavuus on se, mikä tekee lajista kiinnostavan ja pitää yllä motivaatiota. Laji on siinä mielessä ainutlaatuinen, että kukin kierros on omanlaisensa. Jos lajia verrataan vaikka Formula 1 –autoiluun, on ajo-olosuhteet radalla vakaampia. Meidän täytyy ottaa huomioon tuuli, virtaukset, veneiden tekemät aallot ja monia muita tekijöitä, kertoo Sami.

Syy miksi saamme Sami Seliön tulemaan Nolia Springtime –messuille ajattamaan yleisöä ja tekemään näytösajoja pohjautuu kutsuun ja vierailuun Toranda World:ssä vuonna 2016.

– Tiesin kyllä, missä Tornio sijaitsee, mutten tiennyt, että siellä on tuon tason tapahtumakeskus ja noin paljon asukkaita lähialueella. Paikka on aivan ylivertainen. Kaikki on valmista moottorivenekilpailuja varten tulevaisuudessa. Tavallisesti kisojen järjestämiseen tarvitaan paljon erikoisjärjestelyjä, mutta Toranda World:ssä kaikki on valmiina. Sen lisäksi paikasta tekee jännittävän myös joen virtaukset ja Ruotsin läheisyys, sanoo Sami Seliö. Tapahtumakeskus alueineen ovat jopa niin hyvä, että Sami uskoo, että Tornio voisi toimia yhden F1-moottorivenekisan tapahtumapaikkana.

Ajatelkaa, mitkä mahdollisuudet teillä olisi esitellä Pohjois-Suomea ja Pohjois-Ruotsia. Kisoilla on 600 miljoonaa tv-katsojaa ympäri maailman, hän sanoo.

Bo Sandström, Projektipäällikkö
bo.sandstrom@nolia.se
+46 911 649 46, +46 70 544 48 78

Nolia Springtime 9-11 kesäkuussa 2017, Tornio


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström