2017-06-11 18:34Pressmeddelande

Tar redan nu sikte mot nästa års Nolia Springtime

null

Nolia AB tar redan nu sikte mot att öka närvaron i Finland och planeringen inför nästa års Nolia Springtime. Detta sedan årets mässa avslutats under söndagen.

– Den potential som finns kommer Nolia inte att släppa. Vi ska se till att stärka vårt varumärke som mässarrangör även i Finland, säger Tommy Abrahamsson, vd på Nolia AB.

Nolias vd pekar på det unika läge som Nolia Springtime har och att det kan användas som språngbräda in på den finska marknaden.

– Vi ska ta större marknadsandelar i Finland. I Sverige är vi redan ett välkänt varumärke med Stora Nolia som en av Skandinaviens största och mest välkända mässor. I Finland är mässarrangörerna sällan lika kända som de mässor de arrangerar, men det ger oss möjligheten att jobba in oss på den finska marknaden som de som gör de bästa mässorna, säger Tommy Abrahamsson.

Han berättar att Nolia, tillsammans med Toranda Event, kommer titta på utvecklingsmöjligheter för Nolia Springtime. Mycket talar för att det blir en mässa 2018 och den ska göras till en oumbärlig folkfest för besökarna.

– Samarbetet mellan Nolia och Toranda Event kommer att bli starkare och tydligare. Vi är en relativt ny aktör på marknaden, men tillsammans med Nolia kan vi skapa mycket attraktiva erbjudanden och stärka det samarbete som gör att vi tillsammans kan öka våra marknadsandelar på den finska marknaden, säger Erkki Hanhirova, vd på Toranda Event.

De ser båda att utvecklingspotentialen för Nolia Springtime är enorm.

– Samtidigt måste vi vara medvetna om att det tar tid att etablera en helt ny mässa. Att mässan sammanföll med de första riktiga sommardagarna har gjort att besökssiffrorna kunde ha varit ännu bättre. Vi vill ju helst ha mässväder, grått och svalt men utan regn. Det är helt perfekt, säger Tommy Abrahamsson.

Flera utställare har varit nöjda med mässan och delar synen att Nolia Springtime behövs och har potential.

Visit Umeå är på Nolia Springtime för att marknadsföra Umeå som besöksmål.

– Många har varit i Umeå men det är för länge sedan. Nu blir de påminda om destinationen och många får en aha-upplevelse då man påminner om båtförbindelsen mellan Umeå och Vasa. Det är bra vara här och vi ser möjligheterna till att komma hit igen. Många har rest till Umeå, då för att besöka Stora Nolia. Därför känns det relevant att finnas med på en mässa i Norra Finland då mässutbudet norr om Österbotten är tamt, säger Erja Back, marknadsansvarig Visit Umeå.

Pajala Marknad gjorde sin första mässa och är nöjda.

– Det är första gången vi är på en mässa. Nolia Springtime kändes som ett bra första besök. Jag känner att jag har fått god kontakt med besökarna och att det har funnits intresse för att veta mer om marknaden. Jag testar gärna igen. Det känns som att det kommer växa och nästa år kommer besökare veta vad mässan är på ett helt annat sätt, säger Maria Bodin representant för Pajala Marknad.

Strömbergsbil Kalix har kunder i både Sverige och i Finland. De har primärt varit medför att visa produkterna för att sedan se om det blir någon effekt inne i butiken i Kalix och se om antalet finska kunder kan öka.

– Vi har mött många nöjda mässbesökare som gärna stannar för att prata. Vi ser möjligheterna för den här mässan. Platsen är perfekt och vi når ut till både finska och svenska kunder så nu gäller det bara att växa och utveckla! säger på Simon Bladh Strömbergsbil Kalix.

Under mässan fanns möjligheten att testa sin jakthund på björn och älg.

Kalle Kumpula testade den 3-åriga tiken Nonna och var mer än nöjd.

– Jag har alltid vetat att hon är en bra jakthund på älg men att testa henne på björn var spännande, säger han.

– Hon var supertaggad och är ett otroligt bra jaktämne, säger Lennart Forslund som driver företaget NiJJ AB som gör hundtesterna.

Han berättar att de kommit hundar av varierad kvalité, men många med oerhörd potential och att det inte är storleken på hunden som ensamt avgör hur lämpade de är.

– Roligast var nog när jag körde ut björnen på mässområdet och en liten knähund går på björnen och vägrar backa. Tidigare hade jag en maffig schäfer som lade svansen mellan benen och vågade inte göra björntestet alls, berättar Lennart Forslund.

För mer information, kontakta

Tommy Abrahamsson, vd Nolia AB

+46 (0)90 888 86 02

+46 (0)70 588 27 77

tommy.abrahamsson@nolia.se

Nolia Springtime är den familjevänliga mässan på en av de vackraste platserna i Bottenviken.
Tid: 9 - 11 juni 2017
Plats: Toranda, Torneå.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström