2014-05-06 14:18Pressmeddelande

Stort intresse för Euro Mine Expo 2014

null

Under de år som Nolia anordnat Euro Mine Expo i Skellefteå har intresset för mässan
stadigt ökat bland såväl gruvbolag och underleverantörer som besökare. Inför
årets mässa i juni är i stort sett alla hotell och campingar i Skellefteå med
omnejd redan fullbelagda och arrangören Nolia berättar att man nu får vända sig
till Piteå för ytterligare hotellrum.

På Euro Mine Expo samlas nationella och internationella företag inom gruvnäringen för att ta del av de senaste nyheterna, innovationerna och lösningarna för modern gruvdrift. Euro Mine Expo har anordnats sammanlagt fyra gånger och varje gång har både antalet utställare och besökare ökat markant. Från 1200 besökare 2010 steg antalet till 2000 år 2012. Inför 2014 hoppas man locka ännu fler besökare.

– Vi har ambitionen att vara Europas bästa mötesplats för gruvindustrin och med tanke på hur antalet besökare och utställare ökar verkar vi vara på väg att nå målet, säger Jaana Tengman, projektledare för Euro Mine Expo.

Det ständigt ökande antalet anmälningar till årets mässa har fått hotellrummen i Skellefteå att ta slut. Hotellen i centrala Skellefteå är fullbelagda och Skellefteå Campings hotellstugor blev fullbokade redan i slutet av februari. Samma sak gäller för rummen på folkhögskolan Medlefors.

– Det är så fullt att vi fått vända blicken mot Piteå och förboka rum där. Men det ordnar sig, vi har transferbussar från Piteå direkt till mässan så det är enkelt för våra gäster och restiden blir bara cirka 40 minuter. Det är ju fantastiskt roligt att så många vill komma på mässan, säger Jaana Tengman.

Euro Mine Expo samlar mer än 200 utställare från hela världen i form av gruvbolag, underleverantörer, konsulter och serviceföretag. 2012 var hela 35 nationer representerade. Det ger unika möjligheter att knyta värdefulla affärskontakter men det ger också Skellefteå som stad unika möjligheter. Bo Wikström på Skellefteå Convention Bureau, som är engagerade i näringslivskontorets satsningar kring mässan, menar att Euro Mine Expo öppnar en mängd olika dörrar till bland annat ökad handel och rekrytering.

– För Skellefteås besöksnäring innebär det här ett stort uppsving. Restauranger och butiker kan,
precis som hotellen, räkna med ett högre tryck under de här dagarna vilket givetvis är mycket positivt. Dessutom finns ju enorma möjligheter för de lokala företagen att rekrytera kompetens. Här finns enorma möjligheter på många plan och vi kommer att marknadsföra Skellefteå som Norrlands bästa mötesplats, säger Bo Wikström.

För mer information:

Jaana Tengman, Nolia AB
Projektledare för Euro Mine Expo
Telefon. 070-264 83 45
Jaana.tengman@euromineexpo.com.

Bo Wikström, Skellefteå Convention Bureau
Telefon: 070-597 73 31
bo@skellefteacvb.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström