2015-07-30 17:36Pressmeddelande

Stora Nolia har stor betydelse för Umeås besöksnäring

null

Stora Nolia har betydelse för Umeå, inte bara som mötesplats utan också för hotell- och restaurangnäringen.

– Mässan är jätteviktig för Umeås besöksnäring och handel. Dessutom ligger den perfekt till i tid, säger Anna Wikholm Kjellberg, vd på destinationsbolaget Visit Umeå.

Under Stora Nolia väntas närmare 100 000 besökare och det märks i en stad som bytt skepnad sedan mässan senast hölls i Umeå med ny galleria, nya hotell och nytt kulturhus.

– I dag är Umeå en myllrande storstad i ett litet format. Bland annat har vi ett restaurangutbud med tio restauranger i White guide. Dessutom har vi flera nya hotell och hotell med utökad kapacitet. Dessutom har vi många bra gårdsbutiker och utflyktsmål i regionen, säger Anna Wikholm Kjellberg, vd Visit Umeå.

Att mässan har betydelse för Umeå visar inte bara de många förfrågningar om boende och utflyktsmål som kommer in till turistbyrån utan även shopping, inte minst i stadskärnan.

– Många kommer till Umeå för att göra mer än att gå på Stora Nolia. Det är bland annat därför vi tagit ett strategiskt beslut att lägga Umeå Live, med Loreen som huvudnummer, dagen innan mässan öppnar för att locka besökare till Umeå en dag tidigare.

Besökarna kommer från andra delar av landet, men också från våra grannländer.

Anna Wikholm Kjellberg berättar att mässan ligger perfekt i tid.

– Det finns inget annat som lockar lika mycket i början av augusti när shoppingen vanligtvis inte riktigt startat. Vi gillar Stora Nolia och Stora Nolia gillar oss, sammanfattar Anna Wikholm Kjellberg.

Fakta Stora Nolia

Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och Sveriges största årliga besöksmässa med cirka 100 000 besökare och 800 utställare varje år. Under mässan omsätts 395 miljoner kronor, vilket motsvarar 44 miljoner om dagen. I år hålls mässan i Umeå och öppnar 1 augusti. Vartannat år hålls mässan i Piteå.

Tidpunkt: 1-9 augusti 2015
Plats: Umeå
Webb: www.nolia.se/stora

För mer information kontakta:

Lars Olovson, projektledare, Stora Nolia
090-16 34 05, 070-510 73 58
lars.olovson@nolia.se

Erik Säfvenberg, pressansvarig
072-236 26 00
erik.safvenberg@dynamopress.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström