2016-04-15 11:37Pressmeddelande

Stor publiktillströmning under Nolia Trädgårds första timme

null

Redan efter en dryg timme hade närmare 800 personer kommit till Nolia Trädgård som öppnar i dag. Det är nära häften av de 1632 personer som kom under mässan första dag förra året.

– Det visar att vårt trägna arbete med att skapa en attraktiv mötesplats bär frukt, säger mässans projektledare Kristin Olsson.

Nolia Trädgård, som i år hålls för femte året i rad, lockar med bland annat med gratis garderob för inköpta plantor och prylar, gratis parkering, ett digert scenprogram samt två kaféer.

– Tillsammans med våra utställare och besökare har vi lyckats skapa en mötesplats som nu är etablerad och ett namn i Norrland. Det är ju inte så att allt fungerar från första gången, men vi har ständigt utvecklats och kan i dag skörda frukterna av vårt ihärdiga arbete, säger Kristin Olsson.

Målet i år är att passera 7000 utställare och efter de första prognoserna ser den siffran ut att slås med marginal. Redan efter en dryg timme hade nära 800 personer kommit till mässan. Det är nästan hälften av hela fredagens besökare under förra årets mässa.

Hon tycker att framgångskonceptet är rätt mötesplats till rätt målgrupp med rätt utställare.

– Sedan får man inte glömma bort att trädgård är ett område som intresserar allt fler och många av de som kommer till mässan är fantastiskt entusiastiska, berättar Kristin Olsson.

Nolia vd, Tommy Abrahamsson tycker att exemplet Nolia Trädgård visar att det är viktigt att ha en tydlig strategi för mässorna.

– Nolia, utställare och besökare har trott på idén om att göra Nolia Trädgård till Norrlands största trädgårdsmässa och det har vi visat år efter år att vi lyckats med. Nu ser vi dessutom ut att slå alla tiders publikrekord och det känns fantastiskt, säger Tommy Abrahamsson.

För mer information, kontakta:

Kristin Olsson, projektledare
090-16 34 02

070-255 61 95

kristin.olsson@nolia.se

Nolia Trädgård arrangeras av Nolia AB tillsammans med GG mässor och är den största trädgårdsmässan norr om Stockholm. Här samlas cirka 7000 besökare och 70 utställare. 2016 arrangeras mässan för femte året i rad och hålls 15-17 april i Umeå på Nolia, Signalvägen 3. Nolia Trädgård är en mötesplats för alla som gillar trädgård, inredning och mat. Här får besökarna inspiration, nya kunskaper och möjlighet att handla växter och mycket annat till trädgården, altanen, balkongen eller fönsterbänken. Mässan genomförs i Umeå i april varje år.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström