2013-10-31 11:31Pressmeddelande

Stor fastighetsmässa för första gången i norra Sverige

För första gången hålls en stor fastighetsmässa norr om Stockholm. Under två dagar, 13-14 november, pågår Nolia Fastighet. Mässan är frukten av ett samarbete mellan en rad viktiga aktörer inom fastighetsbranschen. Dessutom når mässan viktiga målgrupper.

– Både HSB och Riksbyggen bjuder in sammanlagt flera hundra personer i Umeåregionen. Vi vet också att många fastighetsägare och bostadsrättsföreningar kommer till mässan, säger Jan-Olof Sandberg, projektledare för Nolia Fastighet.

Det blir ett digert föreläsningsprogram under mässan med föreläsare som Charlotta Mellander, en av landets främsta experter på städer och regional utveckling, byggnadskonstnären Mikael Genberg och bostadsminister Stefan Attefall. Ministern kommer, förutom ett föredrag om regeringens bostadspolitik, också att hålla en öppen frågestund med journalisten Emma Lindqvist som moderator.

Dessutom kommer flera av utställarna att hålla egna föredrag, som bland andra Kone, Nätverket för hållbart byggande, Avloppsteknik Svenska, Stanley Security Solutions och Bauer Watertechnology. De sistnämnda ser med stor förväntan fram emot mässan.

– Vi har höga förväntningar på Nolia Fastighet eftersom det inte varit den här storleken på mässa för fastighetsbranschen norr om Stockholm tidigare. Vår produkt är relativt ny på den svenska marknaden, därför hoppas vi på att många nyfikna besökare ska vilja veta mer, säger Anette Nyman som säljer, marknadsför och föreläser om Bauer Watertechnologys produkt, Bauer Pipejet.

Bauer Pipejet är en teknik som kan installeras i de flesta typer av fastigheter. Den är kemikaliefri och utnyttjar, enligt Anette Nyman, vattnets egenskaper för att med hjälp av elektromagnetism bilda mikroskopiskt små kristaller. De, i sin tur, renar system från beläggningar samt efterlämnar en kristallhinna på insidan av systemen som skyddar mot korrosion, urnötning och ny beläggning.

Lars Zetterström, Senior risk managementkonsult på Stanley Security Niscayah, kommer att hålla ett föredag med rubriken "Kris- och incidentberedskap". Där han berättar hur man bör tänka när man förbereder kris- och incidentberedskap samt kontinuitetsplanerar. Han berättar också vilka riskscenarion en verksamhet ska planera för när de upprättar sina kontinuitetsplaner, men också vilka planer som är nödvändiga och vilka planer är lönsamma att upprätta.

Många andra företag kommer också med intressanta produkter som de vill visa upp. En av alla dessa produkter är ett nytt, molnbaserat passersystem, kallat Clay, som styrs via en smartphone. Sammanlagt samlar mässan ett 50-tal utställare.

– Eftersom det är första gången en fastighetsmässa av den här storleken och digniteten hålls i norra Sverige kommer många besökare att kunna titta närmare på nyheter, produkter och tjänster som aldrig tidigare visats norr om Stockholm, säger Jan-Olof Sandberg, projektledare för Nolia Fastighet.

Att det blir en bra kvalitet på besökarna, något som är viktigt på en fackmässa som Nolia Fastighet, har säkerställts genom ett nära samarbete med flera av fastighetsbranschens aktörer samt viktiga intressegrupper. Bland annat har HSB och Riksbyggen bjudit in flera hundra av sina styrelsemedlemmar och vicevärdar.

HSB, som också är en av mässans utställare, passar på att fira 80 år på mässan tillsammans med vicevärdar och två ur HSB:s bostadsrättsföreningsstyrelser samt representanter från alla deras
bostadsrättsföreningar.

– Vi passar på att fira tillsammans med representanter från alla våra föreningar under Nolia Fastighet. De som kommer kan sedan fortsätta till mässans eget mingel som hålls på kvällen, säger Agneta Andersson, marknadschef på HSB i Umeå. Hon ser fram emot mässan och hoppas att de som utställare ska kunna träffa kunder, potentiella kunder och samarbetspartners.
– Det finns inte många tillfällen som det här att visa upp våra förvaltningstjänster mot en så riktad målgrupp som den vi kan nå på mässan, konstaterar hon.

 

För mer information, kontakta Jan-Olof Sandberg, 090-16 34 07, 070-674 74 64


Nolia Fastighet hålls under två dagar i Umeå, 13-14 november 2013, och samlar allt i en mässhall; utställare, föreläsningar och café. Besökare möter leverantörer och kollegor som visar upp nya produkter och tjänster.  Nolia Fastighet är mötesplatsen för den som äger fastigheter eller jobbar i
fastighetsbranschen. Hit räknas allt från bostadsrättsföreningar till fastigheter för kontor, handel och industri samt alla typer av specialfastigheter som hotell sjukhus och idrottsanläggningar.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström