2018-06-12 18:00Pressmeddelande

Skellefteås morgonmöte på Euro Mine Expo öppnar stora affärsmöjligheter mot gruvindustrin

null

Skellefteå kommun anordnar ett morgonmöte torsdag morgon, 14 juni, klockan 7.30 på Euro Mine Expo. Till mötet kommer några av gruvbranschens mest erfarna inköpare för att berätta vad som krävs för att bli leverantörer till gruvindustrin i framtiden.

Till morgonmötet kommer Frida Pettersson, Purchasing manager för Björkdalsgruvan, Mandalay Resources, Robert Johansson, Supply chain Excellence Manager, LKAB samt Björn Stenecker, Chief Proucurement Officer, högste chef för alla inköp, på Boliden Mines.

– Ämnet är allt vad gäller inköp. Hur kan branschens alla leverantörer snäppa upp sig lite grand genom att öka kvaliteten eller snabbheten. Vi kommer också att göra en framtidsspaning om vilka förändringar i sättet att upphandla varor och tjänster de ser, säger Peter Nilsson, moderator för morgonmötet.

Men det kommer också att öppnas affärsmöjligheter.

– På Euro Mine Expo är det mycket fokus på maskindelar och systemlösningar, men gruvbolagen behöver många olika typer av produkter och tjänster. Det öppnar upp för alla leverantörer i närområdet att möta efterfrågan från gruvbranschen. Det är ju det här som gör det spännande, säger Peter Nilsson.

Han tycker också att det ska bli intressant att höra spännvidden på inköpsprocesserna i de tre bolagen.

– Vi ser förändringar i sättet att köpa. Det går mer mot att köpa funktioner, att betala för den syssla produkten utför. Vilka krav ställer det på leverantörsledet? Det kommer jag att fråga inköpscheferna om, berättar Peter Nilsson.

Han berättar att presentationerna görs på engelska, men det går att ställa frågor till panelen på svenska.

För mer information, kontakta:
Jaana Tengman, projektledare Euro MIne Expo
0910-547 61
+46 (0)70 26 48 345

jaana@nolia.se

Euro Mine Expo är en internationell mässa och konferens för gruvindustrin som hålls vartannat år. Mötesplatsen arrangeras i Skellefteå av Nolia, Norrlands största arrangör av mötesplatser. Euro Mine Expo hålls i år 12-14 juni 2018 på Skellefteå Kraft arena.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström