2016-10-02 19:31Pressmeddelande

​Ser stor potential efter första Nolia Kids

null

Lekplatsen Nolia Kids har hållits för första gången med allt från modevisning och inspiration till bokbuss och hälsovård.

– Vi har fått många positiva omdömen och känner att det finns potential att utveckla Nolia Kids ytterligare. Dessutom har den gett mycket erfarenhet vi på Nolia AB nu kan ta med sig till många andra mötesplatser, inte minst nästa Stora Nolia som går 2017 i Umeå, säger Nolia Kids projektledare Kristin Olsson.

Första upplagan av Nolia Kids är nu över och projektledaren Kristin Olsson kan se tillbaka på en rolig och lärorik helg.

– Eftersom det är första gången vi bygger denna lekplats har vi fått med oss många tankar om vad barn uppskattar. Bland annat visar det sig att genuint och innerligt är intressant, säger Kristin Olsson.

En av de som har dragit samma slutsats är Hjältarnas Hus projektledare Christer Nederstedt.

– Det är bara att titta på Hjältearenan som är så långt från Disneyland man kan komma men ändå enormt uppskattat. Vi har haft över 300 barn som fått sina diplom efter genomförd bana, säger Christer Nederstedt.

Även Gunilla Brinck, enhetschef på Umeå Stadsbibliotek tycker att det varit bra att kunna visa upp bokbussen.

– Den är ju så fantastiskt fin, men sedan har vi ju med oss information från stadsbiblioteket och närbiblioteken. Intresset är dessutom stort, men den stor del av befolkningen, nationellt sett, som är låntagare och vi har en stor utlåning. Sedan är det roligt att vi står här tillsammans med ambulans och polis – tre livräddare, säger hon.

Nolia Kids var också första gången som primärvården och folktandvården visade upp sig tillsammans.

– Vi arbetar mycket tillsammans med har aldrig utåt visat upp oss tillsammans, vilket är ett stort steg hoppas jag att vi ska kunna visa mer på ställen som det här. Särskilt som det gått så himla bra här och vi har haft väldigt mycket folk i vår monter, säger Emmy Stenlund, tandhygienist på folktandvården i Nordmaling och arbetar även i preventionsgruppen.

Evelina Nilsefur på Minimi barnbutik tycker att det jättebra att det anordnas saker för barn.

– Vi behöver nå fler och synas, då är det här ett bra sätt. Sedan behövs det fler sådana här platser för barn, säger Terese Jauring, från samma företag.

Marie Åhlund från Holmsund har instagramkontot willieandmillie och Elin Andersson från Umeå kontot elinochalva. Tillsammans driver de bloggen Little Venue och har bland annat visat upp inspirationsmiljöer för barnrum.

– Jag tycker att det har varit bra. De verkar som alla som varit här är jättenöjda eftersom det varit så många aktiviteter och glada barn, säger Elin Andersson.

Marie Åhlund tycker också att det varit bra.

– Det har varit jättebra och inte så mycket trängsel, något som varit skönt för barnfamlijerna. För oss har det varit superroligt med många som känt igen oss från Instagram och lämna många peppande ord, säger Marie Åhlund.

Kristin Olsson tycker att första försöket med Nolia Kids varit lyckat.

– Målet var att göra en lekplats för barn och det tycker jag att vi lyckats med, säger Kristin Olsson.

För mer information, kontakta:
Kristin Olsson, projektledare Nolia Kids
090-16 34 02, 070-255 61 95
kristin.olsson@nolia.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström