2019-09-24 11:12Pressmeddelande

SEE hållbarhetsvecka i Västerbotten: ”Vi ser en tydlig Greta-effekt”

null

Intresset för årets SEE hållbarhetsvecka i Västerbotten med 161 programpunkter fördelat på 27 orter var stort i år.

– Vi ser en tydlig Greta-effekt. Intresset för miljö, klimat och hållbarhet ökar hela tiden. Det är bråttom nu att göra något, säger Kristin Olsson från Nolia som är hållbarhetsveckans projektledare i Västerbotten.

SEE hållbarhetsvecka i Västerbotten drivs som ett årligt återkommande projekt sedan starten 2009 med 161 programpunkter i 27 kommuner under veckan. Under åren har verksamhetsområdet vuxit till att omfatta Västerbottens och Norrbottens län.

Programmet för SEE Hållbarhetsvecka skapas av de deltagande aktörerna och är en gemensam kraftsamling för att ge alla, inte minst ideella krafter, möjligheten att visa hur de kan bidra till en hållbar utveckling, men också öka möjligheterna att nätverka med andra aktörer samtidigt som de kan och marknadsföras i ett större sammanhang.

Klimatstudenterna arrangerade två föreläsningar under veckan.

– Båda var väldigt uppskattade. De kompletterade varandra fint med en forskningsbaserad föreläsning måndag och en mer populärvetenskaplig torsdag. Båda behövs för att vi ska röra oss i rätt riktning, säger Johan Appelblad från studentrörelsen Klimatstudenterna.

Han tycker att hållbarhetsfrågor får alltmer plats i samhället, men också att veckan sköts på ett bra sätt.

– Hållbarhetsveckan lyckas med att bibehålla ett otroligt proffsigt intryck, utåt såväl som inom projektet, säger Johan Appelblad.

SEE Hållbarhetsveckans projektledare, Kristin Olsson hyllar engagemanget i hela Västerbotten.

– Ute i kommunerna, inte minst i årets SEE-kommuner Nordmaling och Vännäs, har det gjorts ett otroligt jobb för att kunna erbjuda så många aktiviteter som möjligt, säger Kristin Olsson.

Hon tycker också att bredden imponerar.

– Det har hållits allt från cykelutmaningar och elbilsvisningar, till föreläsningar om stress och filmvisningar om utsattheten i krigsområden för journalister. Bredden är, tillsammans med den enorma kunskap som förmedlas under veckan, två av hållbarhetsveckans styrkor, säger Kristin Olsson.

För mer information, kontakta:

Kristin Olsson, projektledare

090-88 88 604, 070-255 61 95

kristin.olsson@nolia.se

SEE hållbarhetsvecka är en årligen återkommande arrangemangsvecka som hålls i Västerbottens och Norrbottens län under vecka 38. SEE är en förkortning för Social, Ekonomisk och Ekologisk hållbar utveckling. I grund och botten handlar veckan om att uppmärksamma och stärka aktörer som satsar på att bidra till en hållbar utveckling, ge möjligheter att nätverka och marknadsföras i ett större sammanhang samt sprida information och goda exempel så att fler aktörer påbörjar sitt hållbarhetsarbete. Ledningsgruppen för Västerbottens läns består av följande parter: Länsstyrelsen i Västerbotten, Region Västerbotten, Umeå universitet, Umeå kommun, Skellefteå kommun samt Nolia AB.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström