2018-06-29 07:20Pressmeddelande

Samarbete med VildaKidz ger 1000 barn och unga möjlighet att besöka Stora Nolia i Piteå

null

Genom ett samarbete med den ideella föreningen VildaKIdz ges 1000 barn och ungdomar möjligheten att besöka Stora Nolia alla nio dagar mässan pågår.

– Vi vill ge alla barn, oavsett storleken på plånbok, chansen att besöka den mässa och folkfest som Stora Nolia är, säger Johanna Blylod, marknadsansvarig på Nolia AB som arrangerar Stora Nolia.

Nolia AB har inlett ett samarbete med den ideella och allmännyttiga föreningen Vilda Kidz med förankring i Norrbotten. Nolia förser VildaKidz med 1000 Stora Nolia-band och resebidrag att fördela.

Johanna Blylod är glad över att kunna ge fler chansen att besöka mässan.

– Tillsammans med malmen, vattnet och skogen är Stora Nolia är en av de största naturresurser vi har i Norrbotten. Med VildaKidz når vi 1000 barn som nu får chansen att uppleva Skandinaviens ledande, årliga besöksmässa fullt ut genom att de får ett till Stora Noliabandet som ger inträde mässans alla dagar. Dessutom ger vi 50 000 kronor i resebidrag för att göra det möjligt också kunna ta sig i till mässan, säger Johanna Blylod.

VildaKidz är en nationell och internationell succé som under 2017 som hjälpte över 20 000 barn och unga men också hunnit med att utses till ett av de 20 starkaste varumärkena i Sverige på sociala medier, blivit personligt inbjudna av Mark Zuckerberg till Facebooks huvudkontor och medverkat i såväl nationella media som internationell, bland annat BBC, Huffington Post, Europe Summit med flera. I december utsågs grundarna av VildaKidz, makarna Anna och Stefan Karlsson, till "Årets Grannar" vid Svenska Hjältar-galan.

Till deras aktiviteter är alla barn är välkomna, men alla sjuka och utsatta prioriterade. Fokus ligger på att skapa en meningsfull fritid för utsatta barn och unga, utan att de ska känna sig utpekade eller uteslutna.

– Vi vill att alla barn ska ha en meningsfull fritid, oavsett plånbok, säger Anna Karlsson, en av grundarna till föreningen.

Anna Karlsson är lärare i grunden men också en globetrotter.

– När jag reste runt i världen såg jag tydligt att lycka inte är lika med pengar. Jag fann lyckan där det var som fattigast, medan de som mådde sämst bara tänkte på sin yta. Så är det tyvärr mycket i samhället i dag.

Det var en januaridag 2015 som de grundade VildaKidz. Aktiva i föreningen är också barnen Rebecca och Marcus.

– Drivkraften att göra någon annan glad. Det är en sådan härlig känsla och på köpet får vi två humanister till barn.

Hon berättar att de har bokade aktiviteter fram till 2020 och att de ska göra en stor VildaKidz Gala 25/11-18 där snällhet ska lyftas.

– ALLA kan göra något, bara man vill, säger Anna Karlsson.

Söndag 1 juli öppnar VildaKidz möjligheten att ta del av de 1000 Stora Nolia-banden.

För mer information, kontakta

Johanna Blylod, marknadsansvarig
+46 (0)911  -649  48
+46 (0)73-045  84  46
johanna.blylod@nolia.se

Peter Kattilasaari, projektledare
+46 (0)90 888 86 10
+46 (0)70 535 34 49
peter.kattilasaari@nolia.se

Fakta Stora Nolia:Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och en av Skandinaviens största besöksmässor med cirka 90000 besökare och 500 utställare varje år. Under mässan omsätter besökarna närmare 500 miljoner kronor, vilket motsvarar 55 miljoner om dagen. Totalt bidrar mässan till värden på nära 600 miljoner till regionen. I år hålls mässan i Piteå och öppnar 4 augusti. Vartannat år hålls mässan i Umeå.

Tidpunkt:4–12 augusti 2018

Plats:Piteå

Webb:www.storanolia.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström