2015-08-25 09:49Pressmeddelande

Revolutionerande miljöteknik möter näringslivsprofiler på Boden-mässa!

null

För tredje året i rad arrangeras den framgångsrika maskin- och transportmässan Load Up North på det gamla militärflygfältet vid Boden Arena. - I år kommer vi bland annat att få se revolutionerande miljöteknologi på maskinsidan och ta del av intressanta debatter mellan politik- och näringslivsprofiler, säger mässgeneralen Bo Sandström.

Branschmässan Load Up North har fram till dags dato lockat över 14000 besökare. Allt från jobbsökande privatpersoner till entreprenörer och representanter från den tunga industrin har besökt evenemanget i jakt på teknik- och maskinnyheter samt kompetens och bemanning.

- Load Up North startades på branschens begäran och har också på kort tid blivit en av de viktigaste mötesplatsen norr om Stockholm. Mixen av tekniknyheter och ett stort fokus på jobb och bemanning är våra främsta framgångskomponenter, säger Sandström


”Gröna” tekniknyheter
En av utställarna under Load Up North 2015 är Pon Equipment, återförsäljare av Caterpillar anläggningsmaskiner med över 10.000 anställda i 11 olika länder. Med sig till årets mässa har man bland annat de nya hjulastarmodellerna Cat 926 M samt storebror 980 M, utrustade med den senaste revolutionerande motortekniken som sparar både miljö och pengar.

- De här maskinerna har den senaste motortekniken som kallas steg fyra. Det handlar kort och gått om att ta vara på varje droppe diesel och lite beroende på uppdrag så pratar vi om en ökad bränsleeffektivitet med upp till 20%, säger Christian Johansson, produktchef för Pon Equipment i Sverige.


Gruvdebatt med näringslivsprofiler
Bakom arrangemanget står mässjätten Nolia AB i samarbete med Bodens arena. Under 2015-års upplaga går även Bodens Kommun in som samarbetspartner. Detta i och med att man från kommunalt håll ser tillställningen som något positivt för Boden.

Vad betyder Load Up North för Boden?

- Load Up North betyder att Boden stärks som arrangörsort och som varumärke för gruvnäringen. Vi blir en mötesplats för branschfolk, men det väcker också intresse bland ungdomar som är på väg att välja yrkesbana. Det stärker både näringen och kommunen på sikt, säger Inge Andersson, kommunalråd i Boden.

Det kommunala engagemanget märks fram för allt i det nya konceptet ”Meet Up” som lanseras under årets mässa. En satsning för att belysa alla positiva delar med gruvnäringen i norra Sverige. Under två dagar kommer besökarna bland annat att få tal del av debatter och föreläsningar med gruvnäringen som huvudtema.

Bland deltagarna under Meet Up-dagarna kan nämnas Sveriges förre närings- och arbetsmarknadsminister Anders Sundström, företagarnas VD Ingela Lekfalk samt LKABs inköpschef Tage Lundin.


En förhandsvisning för media äger rum på onsdag den 26/8 med start klockan 10:00. Vi inleder med en kort genomgång vid huvudscenen inne i Boden Arena (nedanför restaurangen) för att sedan vandra genom mässområdet.


För mer information:

Bo Sandström, mässgeneral - 070 544 48 78
Anders Westergren, pressansvarig - 070 390 12 87


Fakta Load Up North
Load Up North är ett samarbete mellan Nolia AB och Boden Arena.

Tidpunkt: 27-29 augusti 2015 (torsdag – lördag)

Plats: Bodens Arena, Boden

Webb: www.loadupnorth.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström