2015-03-20 10:00Pressmeddelande

Reinfeldt och Knutsson pratar ledarskap i Skellefteå!

null

Rekrytering, generationsväxling och kompetensförsörjning är exempel på ständigt aktuella frågor för många ledare. Frågor som även står i fokus när bland andra Fredrik Reinfeldt och Lottie Knutsson talar under konferensen Nolia Ledarskap & HR i Skellefteå, den 21-22 oktober.

Bakom Nolia Ledarskap & HR står Nolia AB som arrangerar konferensen för fjärde året i rad. Att årets upplaga äger rum i Skellefteå hänger ihop med bolagets ambition om en ökad etablering på orten, enligt projektledaren Johanna Blylod.

- I och med att Skellefteå kommun blev delägare under 2011 och att staden i sig erbjuder många bra alternativ för den här typen av tillställningar, är ambition från Nolia ABs sida att lägga fler mässor och konferenser där, säger Blylod.


Styrelseproffs och ex-stadsminister
Intresset för just ledarskaps- och personalfrågor är generellt stort i norra Sverige enligt Blylod, som hänvisar till fjolårets konferens i Luleå med 315 deltagare. Till årets upplaga har man laddat med två tunga svenska namn som man hoppas ska locka besökare från både när- och fjärran. Den ena är journalisten och styrelseproffset Lottie Knutsson och den andra, Sveriges tidigare stadsminister, Fredrik Reinfeldt.

Vad har du för tankar kring förändringsarbete och tillväxt?

- Igenkänning skapar trygghet. Det är mänskligt. Modernt ledarskap handlar dock ofta om att hantera förändring, och om att få med andra i den förändringen, säger Fredrik Reinfeldt.


Pops kommer tillbaka
Utöver Reinfeldt och Knutsson väntas ännu ett välkänt ansikte, nämligen André Pops, som för andra året i rad tagit på sig rollen som moderator.

Du gör bara ett fåtal uppdrag utanför SVT, varför just detta, två år i rad?

- Det handlar en hel del om tajming. Dels ska det passa in i mitt vanliga jobbschema och sen ska det vara ett uppdrag som SVT anser vara ok för mig att göra och det är inte så ofta det här sammanfaller. Jag tyckte det var ett väldigt roligt uppdrag ifjol som präglades av värme, nyfikenhet och kunskap så när jag fick frågan om att komma tillbaka så var det lätt att säga ja, säger André Pops.


Fakta Nolia Ledarskap & HR
Datum: 21-22 oktober
Plats: Skellefteå Stadshotell
Föreläsare: Fredrik Reinfeldt och Lottie Knutsson
Tema: Kommunikation & teambuilding (dag 1), leda i förändring för tillväxt (dag 2)
Moderator: André Pops
Arrangör: Nolia AB (www.nolia.se)

För mer information kontakta projektledare Johanna Blylod på johanna.blylod@nolia.se eller 0730 – 045 84 46


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström