2015-08-01 19:00Pressmeddelande

Program för Stora Nolia söndag 2 augusti

null

Stora Nolias andra dag, söndag 2 augusti, bjuder bland annat på skoteruppvisning, provkörning av skoter, hundparad och ett digert program på alla mässans scener.

Klockan 11.00 öppnar The ultimate playground och 14.30 är det dags för en freestyleshow på snöskoter med akrobatik på hög nivå på riktig snö som sparats sedan i vintras.

– Vi har varje år lyckats trumfa över tidigare års upplevelse och vi siktar på samma sak i år, säger Daniel Andersson, marknadskoordinator på BRP Sweden.

Klockan 11 blir det också en fantastisk hundparad med över 60 olika raser vid hundscenen alldeles intill där skoteruppvisningen kommer att hållas.

– Det ska bli spännande att få visa upp bredden på hundraser och att fler får upp ögonen för hur många olika raser som finns och dess olika karaktärer. I Sverige finns drygt 300 olika raser, säger Maria Lyrén vice utställningsansvarig samt ringsekreteraransvarig i Västerbottens Kennelklubb, VBKK, en av de största föreningarna i Västerbotten med över 3000 medlemmar.

12.00 äntrar Hanz Ingvarz, Umeås svar på Glada Hudikteatern, campingscenen för att spela dansglada låtar i musikstilar från dansband till Harry Brandelius och Metallica.

Program Motor och snö, i samverkan med BRP

Uppvisningsområdet
11.00 - 14.00 THE ULTIMATE PLAYGROUND

För fjärde året i rad bjuder BRP Sweden in alla besökare att kostnadsfritt provköra Lynx & Ski-Doo snöskotrar på snö! Can-Am ATV, SSV och Spyder roadster. I den mäktiga montern visas även Sea-Doo vattenskotrar och en massa annat motorgodis!

14.30 Freestyleshow på snöskoter! Akrobatik på hög nivå och en motorupplevelse utöver det vanliga.

Stora Utescenen

13.30Four You – coverbandet från Umeå Four You är ett fyrmannaband som skriver sina egna covers. Inför Nolia presenterar de ett litet annorlunda "hopkok" med fler instrument och fler kompisar. Four You presenterar Anders Matsson - en Långselepåg med många strängar på sin lyra. Nämn ett instrument så fixar han biffen! Jimmy Asplund - basguden från Långsele. Med stadig basgång lyfter han vilken låt som helst.

15.00–16.00Sång och Lek med pyssel-Jenny!

Kom och var med när pyssel-Jenny, känd från barn-TV, aktiverar alla barn med barnsånger och rörelselekar.

Konferencier Åsa Ivarsdotter

Hälso- & Fritidsscenen - hall 811.00"Hur kunde 80 % bli av med sin värk och smärta?" (Baserat på verkliga händelser)

Huvudvärk/Migrän, Yrsel, Tinnitus, Nack/Ryggbesvär och Whiplash!

Vad kan det ha för samband med en funktionsstörning i nackleden där huvudet vilar på atlaskotan?

Redovisning av erfarenheter från över 100 000 behandlade, varav de flesta upplever sig blivit hjälpta och i många fall fått ett nytt liv.” Föreläsare: Gert Eriksson, Utbildningsansvarig Atlantotec Nordic AB

12.30 Mat för prestation – Fredrik Paulún

En föreläsning om hur man ska äta för att orka träna. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, motionär eller proffs. Alla orkar bättre när de äter rätt. Fredrik förklarar hur näringen fungerar i kroppen och hur man ska äta före respektive efter träningen.
Konferencier Åsa Ivarsdotter.

15.00 Bli sockerfri - varför är socker farligt och hur undviker man det?
Fredrik Paulún

Hälso- & fritidsytan - hall 8

13.00 Funktionell träning med dagens workout - Prova på bänkpress, bicepstävling och Strongman tillsammans med Boxen Umeå.

Campingscenen - Campinggatan

12.00–12.30 Hanz Ingvarz - Umeås svar på Glada Hudikteatern

Bandet Hanz Ingvarz spelar dansglada låtar. Musikstilarna varierar från dansband till Harry Brandelius och Metallica.

13.00 – 14.00 Ställplatser, vad är det och var finns de? Husbilsklubben informerar.

Dungen11.00–14.00 Gillar du att pyssla och snickra?

Välkommen till Pysselkojan och träffa pyssel-Jenny, känd från barn-TV. Här väntar massor av naturens skatter på att du ska förvandla dem till något fantastiskt.

Hundscenen

I sammarbete med Västerbottens Kennelklubb

Västerbottens Kennelklubb, VBKK, är en av de största föreningarna i Västerbotten med över 3000 medlemmar. VBKK är klubben för dig som gillar hundar. Vi värnar om friska, renrasiga hundar. Vi håller kurser i b.la. hunduppfödaren. Vi arrangerar utställningar och anordnar föreläsningar och massor av andra aktiviteter för hundägaren.

11.00 Hundparad – Titta på den stora Hundparaden som tågar genom Noliamässan och avslutar på hundscen där vi får en kort presentation av varje ras. Vilken blir din favorit?

11.30 Presentation av olika hundraser -I Sverige har vi drygt 300 hundraser. Många av dessa är avlade med specifika egenskaper, exempelvis jakthundar, vakthundar, sällskapshundar och vallhundar. Här har du chans att träffa några av dem och lära dig något nytt tillsammans med vår utställningsdomare.

13.00 Köpa hund - Vad ska jag som hundägare tänka på när jag köper hund? Passar alla hundraser till alla slags människor?

14.00 Ringträning - VBKK kommer att prata om hur det går till på hundutställningar och betydelsen av dessa. Därefter kommer vi att ha en ring där du som hundägare får prova på att ställa ut din hund. Alla hundar är välkomna!

Fakta Stora Nolia

Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och Sveriges största årliga besöksmässa med cirka 100 000 besökare och 800 utställare varje år. Under mässan omsätts 395 miljoner kronor, vilket motsvarar 44 miljoner om dagen. I år hålls mässan i Umeå och öppnar 1 augusti. Vartannat år hålls mässan i Piteå.

Tidpunkt: 1-9 augusti 2015
Plats: Umeå
Webb: www.nolia.se/stora

För mer information kontakta:

Jan-Olof Sandberg, programansvarig, Stora Nolia
090-16 34 07, 070-674 74 64
lars.olovson@nolia.se

Erik Säfvenberg, pressansvarig
072-236 26 00
erik.safvenberg@dynamopress.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström