2015-08-04 19:00Pressmeddelande

Program för Stora Nolia onsdag 5 augusti

Stora Nolia onsdag 5 augusti är camping- och friluftslivets dag med bland annat fullt program på campingscenen och jubileumsshow med Cotton Eye Joe C E J.

Bandet, som idag består av Annika Ljungberg, Jens Sylsjö och Fredrik Jernberg, har många meriter att skryta med. De har sålt miljontals album, gjort över tusen spelningar, deltagit i Melodifestivalen och haft hits som fortfarande spelas på de största arenorna.

De spelar både på campingscenen och på stora scenen.

På campingscenen blir det också ”Husbilsåkande i Europa” med Anders Witt, författare och journalist. Han har bland annat skrivit böckerna ”Husbil i Europa”, ”Italienska avstickare” och ”Tyska avstickare”.

Dessutom blir det framtidens camping där Svensk camping (SCR) berättar bland annat om hur husbilar ska finna sin plats på campingplatserna.

Det blir pannkakskalas i Elektrolux Home köket med Pyssel-Jenny och Inger Bäckström.

På Hälso- & Fritidsscenen - hall 8, blir det bland annat föreläsning: Örter före och efter träning med Alexandra De Paoli

På hundområdet håller Umeå Draghundsklubb, UDHK i programmet och på hundscenen bjuds det bland annat på ”Lär dig mer om draghundsport” och ”Träna och tävla i draghund”.

Program  Onsdag 5 augusti (öppet 10.00 – 20.00)
Camping och fritidslivets dag

Stora Utescenen

13.30 Wullger & Mimmi – kort scenshow

16.30 Wullger & Mimmi - en familjeshow full av livsfarliga jongleringskonster & trolleritrick.

17.00 COTTON EYE JOE - C E J med sin jubileumsshow. Bandet, som idag består av Annika Ljungberg, Jens Sylsjö och Fredrik Jernberg, har många meriter att skryta med. De har sålt miljontals album, gjort över tusen spelningar, deltagit i Melodifestivalen och haft hits som fortfarande spelas på de största arenorna. Konferencier Åsa Ivarsdotter

Electrolux Home Köket - hall 7

13.00. Alexandra di Paolo visar naturens skafferi. Örter som blir till en hälsosam soppa. Publikenfår vara med och laga mat.

15.00 Pannkakskalas! Ett pannkakskalas med Inger Bäckström och Jenny Järvholm.

Konferencier Åsa Ivarsdotter

Hälso- & Fritidsscenen - hall 8

12.00 Unicity-Make Life Better

Förbättra din hälsa genom produkter som är unika och nya i Norden.

Denna metod är ingen diet utan en komplettering av en sund och hälsosam kosthållning med motion och aktivering. Vi kommer att berätta om våra tre främsta produkter och flaggskepp Unicity Matcha,Bios Life Balance och Unicity Complete samt provsmakning på scenen.

15.00 Örter före och efter träning - Alexandra De Paoli

Hälso- & fritidsytan - hall 8

13.00 Funktionell träning med dagens workout - Prova på bänkpress, bicepstävling och Strongman tillsammans med Boxen Umeå.

Campingscenen

I sammarbete med Husbilsklubben.

11.00 Lär dig mer om lastvikter och körkortsklasser!

Transportstyrelens representant Hans Cassepierre föreläser om lastvikter, körkortsklasser och annat som har koppling mot husbilar och husvagnar.

12.00 Figurballongknytning till barnen.

13.00 Husbilsåkande i Europa – Anders Witt, författare och journalist berättar. Han har bland annat skrivit böckerna ”Husbil i Europa”, ”Italienska avstickare” och ”Tyska avstickare”.

15.00 Framtidens camping - Svensk camping (SCR) berättar bland annat om hur husbilar ska finna sin plats på campingplatserna.

18.30 COTTON EYE JOE - C E J spelar akustiskt och signering.Konferencier Åsa Ivarsdotter

Dungen 11.00–14.00och 17.00–19.00 Gillar du att pyssla och snickra? Kom till Pysselkojan och träffa pyssel-Jenny, känd från barn-TV. Här väntar massor av naturens skatter på att du ska förvandla dem till något fantastiskt.

Hundscenen

Umeå Draghundsklubb, UDHK

Umeå Draghundsklubb bildades hösten 2009 och är en klubb för alla som tycker om att köra draghund, oavsett hundras och ambitionsnivå.

Draghundsporten delas upp i olika stilar, på vinter körs det skidor både med och pulka i s.k nordisk stil, samt slädhundsstil med flera hundar i spannet samt barmarksstil som innebär att springa, cykla, köra kickbike eller vagn. Umeå Draghundsklubb kommer att visa hundar, utrustning och visa upp hur de olika stilarna utförs. Vi kommer att ordna prova-på, köra race och visa upp sporten på olika sätt under dagen.11.00 Lär dig mer om draghundsport!

Föreläsning och workshop. Hur lär jag min hund att bli draghund? Hur kan jag träna? Vad måste min hund kunna? Kan alla hundar bli draghundar? Tips och trix om egen träning, utrustning med mera.

13.00Träna och tävla i draghund!

Föreläsning och workshop. Möt Taina som sitter i rullstol och tränar och tävlar i draghund med otaliga SM, EM och VM-medaljer i slädhundsstil. Hon bedriver också en framgångsrik uppfödning av draghundar.

Race och prova på under hela eftermiddagen. Välkomna till en sport för hela familjen!

Fakta Stora Nolia
Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och Sveriges största årliga besöksmässa med cirka 100 000 besökare och 800 utställare varje år. Under mässan omsätts 395 miljoner kronor, vilket motsvarar 44 miljoner om dagen. I år hålls mässan i Umeå och öppnar 1 augusti. Vartannat år hålls mässan i Piteå.
Tidpunkt: 1-9 augusti 2015
Plats: Umeå
Webb: www.nolia.se/stora

För mer information kontakta:
Lars Olovson, projektledare, Stora Nolia
090-16 34 05, 070-510 73 58
lars.olovson@nolia.se
Erik Säfvenberg, pressansvarig
072-236 26 00
erik.safvenberg@dynamopress.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström