2015-08-02 19:00Pressmeddelande

Program för Stora Nolia måndag 3 augusti

Stora Nolia måndag 3 augusti är hunden, jaktens och fiskets dag med föreläsning av Robert Salomonsson. Det blir också framträdande av tv-aktuella Samuel Ljungblahd.

Fantastiskt kul att få uppträda på Nolia. Både för att det är på hemmaplan, men också för att Nolia är en del av min uppväxt. Ren och skär glädje! säger Samuel Ljungblahd.

Intresset för jakt och fiske verkar tillta för varje år och därför finns i år en egen dag med denna inriktning. En av huvudpunkterna är Robert Salomonssons föreläsning. Han bor i byn Nynäs i Västerbottens inland, där han driver en jakt- och fiskecamp. Mest känd är ha kanske för sina föreläsningar och jaktfilmer under namnet Jakt för livet.

Han kommer att berätta om sin och sambon Natalie Jonssons jakt som en del av livet. Robert Salomonssons föreläsningar är uppskattade, något som kan bero på hans sätt att berätta.

– Jag försöker återge en så naturlig och ärlig bild av våra upplevelser som möjligt där jag bland annat pratar om rovdjursjakt, älgjakt och hundtränings utomlands. Frågorna var många under förra årets föreläsning på Stora Nolia i Piteå och han hoppas på många frågor även i år, säger han.

Hundar är fokus på hundscenen där man bland annat kan prova på rallylydnad och se en agilityuppvisning.

På campingscenen blir det bland annat familjeshow och figurballonger till alla barn.

Det blir också musik av världsklass då en av landets mest uppmärksammade artister, Samuel Ljungblahd från Umeå äntrar stora scenen 13.00. Genom sin insats under prinsbröllopet fick han enorm uppmärksamhet då han fick kungligheter från hela världen att stå upp och klappa händer. Han har haft ett digert program i höst med intervju i Go'morron Sverige i SVT torsdags och medverkan i Sommarkrysset i TV4 i lördags.

Program Måndag 3 augusti
Hundens, jaktens och fiskets dag

Stora Utescenen13.00 Samuel Ljungblahd med bandet Guns For Hire - en etablerad entertainer som gjort avtryck på gospelns hemmaplan ”over there” men också genom succéframträdanden i ”Så ska det låta”. Samuel släppte sin senaste skiva "The Psalmist" i april i år.
Konferencier Åsa Ivarsdotter

Hälso- & fritidsytan - hall 8

13.00 Funktionell träning med dagens workout - Prova på bänkpress, bicepstävling och Strongman tillsammans med Boxen Umeå.

Campingscenen - Campinggatan

13.00 Tygnummer från tak, med Wullger & Mimmi.

13.15 Däck och fälg, hur kul är det?

Däckteam informerar om betydelsen av att välja rätt däck och fälg till sina fordon.

14.00 Figurballonger till alla barn.

16.00 Familjeshow med Wullger & Mimmi - en show full av livsfarliga jongleringskonster och trolleritrick.

Dungen11.00–14.00 Gillar du att pyssla och snickra?

Välkommen till Pysselkojan och träffa pyssel-Jenny, känd från barn-TV. Här väntar massor av naturens skatter på att du ska förvandla dem till något fantastiskt.

Hundscenen i samarbete med Umeå Brukshundsklubb & SSRK

Umeå Brukshundklubb består av cirka 600 medlemmar, här får du möjlighet att utveckla din relation med din hund - vare sig du är ute efter sköna promenader i skogen tillsammans, en trogen vän i vardagen eller att tävla i hundsport. Umeå Brukshundsklubb är på plats på Stora Nolia för att ge dig som hundägare inspiration till ett roligare och aktivare hundägande. Under dagen kommer du få uppleva, prova och ställa frågor kring de olika hundsporterna. På plats finns även våra duktiga instruktörer och representanter från Umeå brukshundsklubb för att svara på era frågor!

11.00 Lydnadsuppvisning med prova på -Vad är en lydig hund? Brukshundsklubben visar upp smakprov från en lydnadstävling.

12.00 Rallylydnad med prova på -Rallylydnad, med fokus på hunden och människans samarbete. En hundsport som är lätt att komma igång med!

13.00 Agilityuppvisning med prova på -Agility en fartfylld hund sport

14.00 Brukarbete in action -Hundar som luktar högt och lågt - actionfyllt nosarbete

15.00 SSRK - specialklubben för spaniel- och retrieverraserna - Glada och lydiga apportörer visar hur jakthundar arbetar när de hämtar in vilt!

Konferensavdelningen - hall 1
14.00 Jakt med Robert Salomonsson - En föreläsning om rovdjursjakt med lös hund. Robert visar bilder och filmsekvenser från olika jakter samt pratar om sina förberedelser för att få en effektiv jakt.

Fakta Stora Nolia

Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och Sveriges största årliga besöksmässa med cirka 100 000 besökare och 800 utställare varje år. Under mässan omsätts 395 miljoner kronor, vilket motsvarar 44 miljoner om dagen. I år hålls mässan i Umeå och öppnar 1 augusti. Vartannat år hålls mässan i Piteå.

Tidpunkt: 1-9 augusti 2015
Plats: Umeå
Webb: www.nolia.se/stora

För mer information kontakta:

Lars Olovson, projektledare, Stora Nolia
090-16 34 05, 070-510 73 58
lars.olovson@nolia.se

Erik Säfvenberg, pressansvarig
072-236 26 00
erik.safvenberg@dynamopress.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström