2015-08-06 19:00Pressmeddelande

​Program för Stora Nolia fredag 7 augusti

Stora Nolia fredag 7 augusti är det Hälsans och skönhetens dag. Alla besökare får chansen att få tips på ökat välbefinnande, prova yoga, dansa och lyssna till en av landets mest efterfrågade föreläsare, energiknippet Mia Törnblom.

Fredag 7 augusti blir det en hel dag med detta som tema med dans, hudkrämstillverkning och Smurfar.

Till årets Stora Nolia i Umeå kommer en av landets mest efterfrågade föreläsare, energiknippet Mia Törnblom. Hon är en även författare, krönikör och utbildar i ledarskap. Hennes föreläsningar om självkänsla och har med första boken, Självkänsla nu, och senaste, Hur svårt kan det vara? inspirerat människor till ett bättre liv, både i yrkeslivet och privat.

– Jag ser galet mycket fram emot att få komma till er på Stora Nolia. Att föreläsa är bland det roligaste jag vet och min ambition är att, på ett inspirerande sätt, förmedla hur du skapar förtroende, bygger relationer och kommunicerar framgångsrikt. Jag ser galet mycket fram emot att få komma till er på Stora Nolia, säger Mia Törnblom.

Dessutom blir det yoga intill hälsans scen hela dagen.

– Det är något som passar nästan alla och är väldigt anpassningsbart efter vilka som deltar, säger Maria Bergmark på Yogastudion i Umeå.

Två bra exempel på det passar många är George Fors, 66 år och Eivor Regemo, 65 år.

Eivor Regemo är mycket nöjd med att ha hittat en ny träningsform för att kunna hålla sig i form och må bra medan George Fors hört talas om yoga genom hans son och bestämde han sig för att själv testa.

– Jag styrketränar också och har alltid sportat och jag tycker yogan har varit en bra kombination till min andra träning. Jag känner att jag blivit mjukare i kroppen, säger George Fors.

På stora scenen visar Umeå Dansimperium visar upp sig. Det blir uppvisningsdans med fart och fläkt.

– Jag kan lova att det kommer att hända mycket på scen och många kommer säkert att få upp ögonen för att dans är mer än dansband, säger Eva Lenman, som ansvarar för uppvisningarna på Umeå Dansimperium.

Hon berättar att Umeå Dansimperium är en ideell dansförening med både socialdans och tävlingsverksamhet och som riktar sig till alla åldrar och alla nivåer.

– Vi har tävlande inom Bugg, Lindy hop, boogie woogie och Foxtrot. Kurser har vi i

i Bugg och Foxtrot, eller Fox som vi brukar kalla det.

Trots att det är allt färre ungdomar som får chansen att lära sig dansa i skolan till exempel är det många ungdomar som åker ut på till exempel logdanser för att dansa. Intresset är stort, säger Eva Lenman.

Fredag 7 augusti Hälsans och skönhetens dag

Stora Utescenen

11.00 Mamma mu och Kråkans musikteater

Det utlovas en rolig och varm scenshow där Mamma Mu, Kråkan och Lo sjunger och dansar tillsammans med barnen och föräldrarna.

12.00 Hanz Ingvarz - Umeås svar på Glada Hudikteatern

Bandet Hanz Ingvarz, spelar dansglada låtar. Musikstilarna varierar från dansband till Harry Brandelius och Metallica.

13.00 Umeå Dansimperium visar upp sig! Uppvisningsdans med ungdomar från Umeå Dansimperium, en ideell dansförening med både socialdans och tävlingsverksamhet och som riktar sig till alla åldrar och alla nivåer.

15.00 Junix och Signar bjuder upp till dans! Dansbandet Junix och Täfteålogens Signar Nordin bjuder upp till dans.

Konferencier Åsa Ivarsdotter

Electrolux Home Köket - hall 7

13.00 Alexandra De Paoli lär ut hur man fixar egna hudvårdsprodukter från skafferiet tillsammans med publiken.

Konferencier Åsa Ivarsdotter

Hälso- & Fritidsscenen - hall 8

11.30 Kom i livsbalans med wellness – Ett inspirerade föredrag om åtta vägar till wellness genom yoga, pilates, meditation, ayurveda, mat, träning, spa och dans. Teori varvas med enklare prova på moment. Ett lättsamt föredrag om nutidens egenvård med fokus på att inspirera, engagera och aktivera. Innehållet bygger på Annette Lefterows nya bok, Din guide till wellness.

14.00 Glasögonmode 2015/2016 - Smarteyes

Hälso- & fritidsytan - hall 8

11.00 PANTERYOGA + 55 år (20min)Ett yogapass anpassat för 55+ kroppen som vill hålla sig stark, smidig och aktiv. Vi fokuserar på de enklare övningarna i Ashtanga serien och jobbar effektivt med dem för att stärka rygg, mage, ben – ja, hela kroppen. Vi jobbar även med balans, smidighet och avslappnande tekniker.

12.00 ASHTANGAYOGA – FYSISK YOGA (20 min)Kännetecknande för Ashtangayogan är att det är en dynamisk, fysisk och kraftfull form av yoga. Detta pass är anpassat för nybörjare.

13.00 Funktionell träning med dagens workout -Prova på bänkpress, bicepstävling och Strongman tillsammans med Boxen Umeå.

15.30 YINYOGA - MEDIATIV LUGN YOGA (20 min)Yin yoga är en lugn och meditativ yogaform. Här sitter och ligger vi länge och stilla i olika positioner, för att komma åt den djupliggande bindväven.

Campingscenen - Campinggatan

12.00 Ställplatser, vad är det och var finns de? Husbilsklubben informerar.

14.00 Mamma mu och Kråkans musikteater

Det utlovas en rolig och varm scenshow där Mamma Mu, Kråkan och Lo sjunger och dansar tillsammans barnen och föräldrarna.

Dungen11.00–14.00 Gillar du att pyssla och snickra?

Kom till Pysselkojan och träffa pyssel-Jenny, känd från barn-TV. Här väntar massor av naturens skatter på att du ska förvandla dem till något fantastiskt.

15.00–16.00 Lek roliga lekar med Jenny! Samling vid Pysselkojan.

Konferensavdelningen - hall 1 

13.00 "Hur svårt kan det vara?" med Maria Törnblom – en föreläsning där hon berättar om hur vi når våra mål och har det bra på vägen dit. På ett glädjefyllt, trollbindande och lärorikt sätt inspirerar Mia till ett bättre liv, både i yrkeslivet och privat. Efter föreläsningen signerar Mia sina böcker och svarar på frågorTanja Fylking konferencier.

Hundscenen

Polisen & Försvarsmakten

Den samhällsnyttiga hunden in action

Polishunden är ett stöd till medborgarna och ett hjälpmedel i polisverksamheten. Framför allt används polishunden för att rädda liv och för att stötta utredningsverksamheten. Polismyndigheten deltar på Stora Nolia med polishundar och hundförare för att visa upp hundens mångsidighet i polisverksamheten. I vår monter får du även chansen att titta närmare på polisfordon och ställa frågor till poliserna som finns på plats.

11.30–13.00 Polishundens arbete - Polisen visar upp polishundens arbete i tre akter med tre olika brottsplatser: Kriminalsökhunden – Ett överfall har skett. Vem är gärningsmannen och var finns han?

Patrullhunden – Ett villainbrott har ägt rum. Går det att spåra tjuven? Narkotika- & vapenhunden – Ett fordon har stoppats i en kontroll, men vad gömmer sig i bilen?

14.00–15.30 Polishundens arbete - Polisen visar upp polishundens arbete i tre akter med tre olika brottsplatser: Kriminalsökhunden – Ett överfall har skett. Vem är gärningsmannen och var finns han?

Patrullhunden – Ett villainbrott har ägt rum. Går det att spåra tjuven? Narkotika- & vapenhunden – Ett fordon har stoppats i en kontroll, men vad gömmer sig i bilen?

Fakta Stora Nolia

Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och Sveriges största årliga besöksmässa med cirka 100 000 besökare och 800 utställare varje år. Under mässan omsätts 395 miljoner kronor, vilket motsvarar 44 miljoner om dagen. I år hålls mässan i Umeå och öppnar 1 augusti. Vartannat år hålls mässan i Piteå.
Tidpunkt: 1-9 augusti 2015
Plats: Umeå
Webb: www.nolia.se/stora

För mer information kontakta:
Lars Olovson, projektledare, Stora Nolia
090-16 34 05, 070-510 73 58
lars.olovson@nolia.se
Erik Säfvenberg, pressansvarig
072-236 26 00
erik.safvenberg@dynamopress.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström