2018-08-08 22:52Pressmeddelande

På fem dagar har över 63 000 kommit till Stora Nolia

null

Hittills har över 63 000 besökare kommit till årets Stora Nolia.

– Vi har haft helt fantastiska besökssiffror, mycket tack vare succén med flerdagarsbanden. Banden har också gjort att vi haft många som kommit in sent till den kvällsöppna mässan för att äta middag eller göra en sen shoppingtur. Med bandet får vi nya, spännande besöksmönster, säger Peter Kattilasaari, projektledare för Stora Nolia.

Inför årets Stora Nolia har projektteamet låtit göra en oberoende undersökning som visar att en av de största frustationerna med Stora Nolia är att hinna allt på en dag.

– Det vet vi, som arbetar med mässan, är omöjligt. Därför är det underbart att se att så många köpt Stora Noliabandet. Det ger besökarna ökad tillgänglighet och förenklar besöket, men det ger också mässan en annan känsla, säger Peter Kattilasaari, projektledare för Stora Nolia.

Han berättar att många utställare inte bara uppskattar det ökande besöksantalet, flerdagarsbandet har också gjort att det är mer liv på mässan.

– Vi ser inte längre så många stressade och trötta besökare som försökt klämma in mässbesöket på en dag. Nu träffar vi pigga och engagerade besökare hela dagarna. Det förhöjer också hela stämningen på mässan. En redan glad besöksskara har blivit ännu gladare, säger Peter Kattilasaari.

Onsdagen på Stora Nolia bjöd på allt från föreläsningar i jaktkojan och på stora scenen, där en av Sveriges mest kända träningsexperter, Lovisa ”Lofsan” Sandström, fyllde salen till föreläsning med trädgårdsexperten Leif Blomqvist och utdelning av idrottsstipendium. Dessutom gjorde Wiktoria en bejublad konsert.

– Extra roligt var att alla som ville se henne fick göra det, även om några fick vänta på att få plats, säger Peter Kattilasaari.

Under onsdagen registrerades 11 958 besökare.

Hittills har det kommit 63 236 besökare till årets Stora Nolia fördelat på följande dagar. 

Lördag 4 augusti: 16 366

Söndag 5 augusti: 14 331

Måndag 6 augusti: 9 235

Tisdag 7 augusti: 11 346

Onsdag 8 augusti: 11 958

För mer information, kontakta

Peter Kattilasaari, projektledare

+46 (0)90 888 86 10
+46 (0)70 535 34 49
peter.kattilasaari@nolia.se

Fakta Stora Nolia:
Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och en av Skandinaviens största besöksmässor med cirka 90000 besökare och 500 utställare varje år. Under mässan omsätter besökarna närmare 500 miljoner kronor, vilket motsvarar 55 miljoner om dagen. Totalt bidrar mässan till värden på nära 600 miljoner till regionen. I år hålls mässan i Piteå och öppnar 4 augusti. Vartannat år hålls mässan i Umeå.

Tidpunkt: 4–12 augusti 2018

Plats: Piteå

Webb: www.storanolia.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström