2022-09-16 12:06Pressmeddelande

Över 80 unika evenemang under årets SEE Hållbarhetsvecka

SEE Hållbarhetsveckas logotyp

På måndag startar SEE Hållbarhetsvecka med mängder av evenemang, men också en återbrukstävling som redan fått in ett stort antal bidrag.

– Klimatutmaningarna gör att Hållbarhetsveckan får att större betydelse för varje år. Årets vecka, den 14:e i ordningen, är en manifestation av det som görs lokalt och regionalt. I år har vi över 80 unika evenemang, säger Kristin Olsson på Nolia AB som är projektledare för SEE Hållbarhetsvecka i Västerbotten.

SEE hållbarhetsvecka i Västerbotten drivs som ett årligt återkommande projekt sedan starten 2009. I år samlar veckan över 80 unika evenemang.

– Veckan formas av en mångfald av deltagande aktörer som bidrar med sina livskraftiga, kreativa och goda exempel på hållbar utveckling, säger veckans projektledare, Kristin Olsson.

Bland det digra utbudet finns lunchföreläsning om återbruk av byggvaror i Umeå, NorsjöRunt special med plogging och terapiträdgård för äldre i Nordmaling. Dessutom hålls en föreläsning på Umeå universitet om hur det arktiska landskapet kan komma att förändras under de närmsta hundra åren till följd av klimatförändringarna och en rubbad kolbalans. I Lycksele går det att prova på att åka elbuss i Lycksele stad då tätortslinjen blir avgiftsfri hela SEE-veckan.

I Skellefteå åker Det Hållbara Skellefteå på turné samt att det blir invigningsfest för Fritidsbanken och Kulturbanken.

Det har även startats en återbrukstävling på sociala medier liknande den som blev en succé under förra årets vecka. Även i år har det kommit in många bidrag. Vinnaren utses under hållbarhetsveckan.

– Jag vill också lyfta fram att programmet för SEE Hållbarhetsvecka skapas av de deltagande aktörerna och är en gemensam kraftsamling för att ge alla, inte minst ideella krafter, möjligheten att visa hur de kan bidra till en hållbar utveckling, men också öka möjligheterna att nätverka med andra aktörer samtidigt som de får exponering och marknadsföring i det större sammanhang som SEE innebär, säger Kristin Olsson.

För mer information, kontakta:
Kristin Olsson, projektledare
090-88 88 604, 070-255 61 95 
kristin.olsson@nolia.se

SEE hållbarhetsvecka är en årligen återkommande arrangemangsvecka som hålls i Västerbottens län under vecka 38. SEE är en förkortning för Social, Ekonomisk och Ekologisk hållbar utveckling. I grund och botten handlar veckan om att uppmärksamma och stärka aktörer som satsar på att bidra till en hållbar utveckling, ge möjligheter att nätverka och marknadsföras i ett större sammanhang samt sprida information och goda exempel så att fler aktörer påbörjar sitt hållbarhetsarbete. Ledningsgruppen för Västerbottens län består av följande parter: Länsstyrelsen i Västerbotten, Region Västerbotten, Umeå universitet, Umeå kommun, Skellefteå kommun samt Nolia AB.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.

Kontaktpersoner

Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson