2016-10-09 19:35Pressmeddelande

​Ölmässan Nolia Beer lockade storpublik

null

Ölmässan Nolia Beer avslutningsdag lockade storpublik.
– Det kom ungefär 1500 besökare under lördagen, säger Sussi Wikström, projektledare för Nolia Beer.

Det kom storpublik till ölmässan Nolia Beers avslutning under lördagen. Ungefär 1500 besökare kom för att delta på föreläsningar, prova öl, lära sig mer om hantverket och umgås. Sussi Wikström på Nolia AB, som varit projektledare för mässan, är nöjd med denna första upplaga av mässan.

– Att så många kommit är fantastiskt roligt. Det visar att suget efter en ölmässa varit stort här i Norrland. Min inriktning med endast microbryggerier visar tydligt vilken typ av ölmässa vi vill ha. Jag har velat ha en mässa och inte festival. Där var till exempel beslutet att stänga klockan 21 helt rätt, säger Sussi Wikström.

Hon har redan siktat in sig mot kommande mässor.

– Jag kommer fortsätta ha mitt säljfokus på Sundsvall samt uppåt och inåt landet. Det finns många norrländska bryggerier som är värda att presentera, men bryggerier utanför detta område är självklart välkomna om dom hör av sig. Jag kommer såklart också att bjuda in större ölimportörer. Jg är också väldigt nöjd med att vårt fokus ligger på öl, säger Sussi Wikström.

Nolia AB:s vd, Tommy Abrahamsson, tycker att helgen visat att de behövs en ölmässa i Norrland.

– Jag tycker att vi landat rätt med mässan och att den lyckats locka både intresserade och nyfikna på ett sätt som ökat och stärkt denna hantverksnäring. Jag tycker också att mässan visar vikten av att på det här sättet manifestera det kunnande och den bredd som bryggerierna i Norrland har, säger Tommy Abrahamsson.

Han får medhåll av Per Lundmark på Skellefteå bryggeri som deltog på mässan.

– Jag tycker mässan har stor betydelse för att få upp ögonen för hur många många bryggerier som finns i Norrland. Det är roligt att man på mässan kunnat visa upp en mångfald inom ölkulturen, med många sorters öl. Mässan var fantastiskt bra med många besökare som var genuint intresserade, men även många nyfikna, säger Per Lundmark.

Även Pite Bryggeri är nöjda med mässan.

– Det var riktigt bra med mycket folk. Det var rätt publik som kom med många intresserade som frågade mycket. För oss var det här första mässan för oss. Eftersom vi är ett litet bryggeri, bara jag och min fru Jeanette, var det här en lagom mässa för oss med rätt publik och storlek där vi passade in, säger Jörgen Bergstedt.

Mässans tävlingsledare, Christian Ericsson, tycker också att mässan varit bra.

– Under lördagen var det ju fullt i stort sett från öppning till stängning. Min föreläsning på lördagen, om öl och mat, var också fullsatt.

Han tycker att många besökare visade en stor öppenhet och intresse för att testa olika sorters öl.

– Det har varit en otroligt rolig mässa, säger Christian Ericsson.

För mer information, kontakta:

Sussi Wikström, Projektledare
+46 (0)90 16 42 70
+46 (0)70 278 17 03
susanne.wikstrom@nolia.se

Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef, Konferens & Uthyrning
+46 (0)90 16 42 63
+46 (0)70 258 26 33
jorgen.lindqvist@nolia.se

Fakta Nolia Beer

Nolia Beer arrangerades 7-8 oktober på Nolia i Umeå. Här har besökare kunnat hitta tillbehör och allt annat som behövs för att börja brygga hemma. Här fanns mikrobryggerier, ölimportörer, bryggerier, bryggmästare och delikatessföretag. I år var första gången Nolia Beer arrangerades.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström