2013-09-16 08:50Pressmeddelande

Ögonblick av hållbarhet - en fotografisk utställning av Evelina Rönnbäck i samarbete med Naturskolan i Umeå

null

Med kamerans hjälp har Evelina Rönnbäck fångat ögonblick i några skolor och förskolors hållbara arbete.  Utställningen vill visa den entusiasm och delaktighet som är grunden till det framgångsrika hållbarhetsarbete som Naturskolan och Umeås förskolor och skolor har fokuserat på under en längre tid. Redan 2006 beslutades att alla verksamheter skulle ansöka om Skolverkets utmärkelsen "Skola för hållbar utveckling". Idag är arbetet i full gång och majoriteten av verksamheterna har fått ut-märkelsen. Just nu deltar Umeå kommun i ett projekt i samarbete med Vietnam och under hållbar-hetsveckan kommer en delegation från Hanoi att besöka utställningen. Den finns på Folkets Hus i Umeå måndag 16 september - lördagen den 21 september.

Evelina Rönnbäck. 20 år från Umeå. Jobbar som frilansfotograf genom sin egen fotofirma. Företaget grundar sig i ett engagemang gör globala frågor så som hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och internationella relationer. Detta utförs både genom lokala och internationella uppdrag och projekt.

Kort fakta om Naturskolan: Naturskolan är sedan 1992 en resurs inom för- och grundskolan i
Umeå och har som uppdrag att arbeta med lärande för hållbar utveckling och utomshuspedagogik. Naturskolan deltar också i internationella hållbarhetsprojekt, för närvarande i Vietnam där man under sommaren genomfört utbildning för rektorer och lärare.

Kontakta:

Evelina Rönnbäck, 076-83 23 577 evelinaronnback@live.se         www.evelinaronnback.seOm Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström