2018-08-09 19:59Pressmeddelande

Nu tar Stora Nolia fart inför helgen med fullt program

null

Inför helgen väntar höjdpunkter som Roxy Storband, Bamse, Mija Kinning, Pyssel-Jenny samt Stjärnskott med artisterna Jasmin Kara och Tousin "Tusse" Chiza. Dessutom fortsätter politikerna att strömma till med båda bostadsminister Peter Eriksson (MP) på plats på fredagen och utrikesminister Margot Wallström (S) på plats på lördagen.

– Det är en fullmatad helg som börjar redan i morgon, säger Peter Kattilasaari, projektledare för Stora Nolia.

För Stora Nolia börjar helgen redan på fredagen. Och den inleds med ett program som är lika brett som intressant.

– Under fredagen har vi bland annat jakt med pil och båge i jaktkojan men också Roxy Storband samt Bamse och Lova på stora scenen. Dessutom har vi både tal av bostadsminister Peter Eriksson (MP) och en bostadspolitisk debatt på lilla scenen, säger Peter Kattilasaari.

Han berättar att det också blir en kuddparad som går genom området.

Lördagen kommer det kaniner på området, på stora scenen föreläser Mija Kinning, som är känd inredare från TV:s Bygglov, Roomservice och det egna webbprogrammet ”Det knackar”, om det personliga hemmet. Under lördagen kommer också utrikesminister Margot Wallström (S) att tala på stora scenen.

– Det blir en spännande inledning på helgen, särskilt som vi har många flerdagarsband sålda. Jag tror att det kommer att vara fler besökare än vanligt på området under helgen, men också att många kommer att ta chansen att köpa band på fredagen för att kunna njuta av mässan hela helgen. Vi på Nolia är redo för att fästa band på hela Norrbotten om det skulle behövas, säger Peter Kattilasaari.

Hittills har det kommit 69 221 besökare till årets Stora Nolia fördelat på följande dagar. (justerade dagssiffror)

Lördag 4 augusti: 16 374
Söndag 5 augusti: 14 353
Måndag 6 augusti: 9 244
Tisdag 7 augusti: 11 353
Onsdag 8 augusti: 11 958
Torsdag 9 augusti: 5 939

För mer information, kontakta

Peter Kattilasaari, projektledare

+46 (0)90 888 86 10
+46 (0)70 535 34 49
peter.kattilasaari@nolia.se

Fakta Stora Nolia:
Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och en av Skandinaviens största besöksmässor med cirka 90000 besökare och 500 utställare varje år. Under mässan omsätter besökarna närmare 500 miljoner kronor, vilket motsvarar 55 miljoner om dagen. Totalt bidrar mässan till värden på nära 600 miljoner till regionen. I år hålls mässan i Piteå och öppnar 4 augusti. Vartannat år hålls mässan i Umeå.

Tidpunkt: 4–12 augusti 2018

Plats: Piteå

Webb: www.storanolia.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström