2017-11-06 11:58Pressmeddelande

Nu öppnar Wood Building Summit med betydligt fler anmälda och två ministrar på plats

null

Träbyggnadskonferensen Wood Building Summit, som öppnar under tisdagen i Skellefteå och pågår till onsdag 8 november, lockar i år 50 procent fler deltagare än för två år sedan. Dessutom är även det internationella inslaget större med deltagare från sex länder.

– Vi har även fullt på vår Field trip och på CLT-seminariet om korslaminerat trä, säger Jaana Tengman, projektledare för Wood Building Summit.

Intresset för årets upplaga av Wood Building Summit, som hålls vartannat år, lockar i år fler deltagare än tidigare.

– Det är 50 procent fler anmälda i år än för två år sedan och vi har dessutom deltagare från sex länder, säger projektledaren Jaana Tengman på Nolia som arrangerar konferensen.

Hon ser hur intresset vuxit i takt med att programmet blivit klart, ett program som hon är stolt över att presentera.

– Jag tycker att vi har det kanske starkaste programmet hittills med många inflytelserika och kunniga personer. Dessutom är det fantastiskt att vi har två ministrar på plats: både bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson samt landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Att Wood Building Summit har stor betydelse som mötesplats för träbyggande bekräftas av Daniel Wilded, produktchef på Sveriges största privata träförädlingsindustri, Martinsons. Han håller också tal under CLT-seminariet under rubriken ”CLT – solutions today and in the future”.

– Wood Building Summit är därför ett bra forum att visa vad som händer här i norr, vad vi jobbar med och hur vi bedömer framtiden. Vi är alla en del i att forma framtidens byggande, säger han.

För mer information, kontakta:

Jaana Tengman

+46 (0)70 264 83 45

jaana.tengman@nolia.se

Wood Building Summit är mötesplats för att sprida kunskap om senaste nytt kring effektivt och hållbart träbyggande. Den hålls vartannat år i Skellefteå där kommunen, näringsliv och forskning samarbetar för att skapa innovationer kring träbyggande. Wood Building Summit arrangeras av Nolia AB.

Tidpunkt: 7–8 november 2017

Plats: Skellefteå campus

Webb: www.woodbuildingsummit.se

Bilder på ministrarna finns att ladda ner via regeringens hemsida.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström