2013-08-02 09:21Pressmeddelande

Nu öppnar Stora Nolia 2013 med massor av upplevelser

 

Stora Nolia är en av landets största besöksmässor med mer än 100 000 förväntade besökare. Det är också landets näst största husvagnsmässa och en manifestation inom områden som mat, motor, kultur, hälsa, fritid, bygg och lantbruk.

Mässan utvecklas ständigt och i år blir det en upplevelse som sent ska glömmas. Eric Saade har ett turnéstopp på mässan under onsdagen och det är första gången i Stora Nolias historia som en full konsert hålls på mässområdet . På onsdag håller mässan också kvällsöppet fram till 20.00, ett grepp som var mycket uppskattat i Piteå förra året.

– Att få erbjuda en full konsert med en artist av Eric Saades kaliber är jätteroligt och vi har fått förfrågningar från hela Sverige om biljetter. Det är bara att lösa biljett som vilken besökare som helst. Konserten ingår, är vårt besked, säger Jan-Olof Sandberg, programansvarig på Stora Nolia och mässchef på Nolia AB.

Men det blir fler musikaliska inslag. Anton Ewald från melodifestivalen uppträder, liksom Sharon Dyall, Kalle Moraeus och Andy Barnett.

Under mässan kommer en rad föreläsningar att hållas av allt från hälsoproffsen Fredrik Paulún och Blossom Tainton Linquist till trädgårdsgurun Bosse Rappne och Tobias Karlsson från Let’s Dance.

Det blir också snöskoteruppvisning på riktig snö med möjlighet för besökare med förarbevis att själva provköra en skoter eller fyrhjuling.

– Vi jobbar hårt med att hålla Stora Nolia nytt och fräscht varje år och jag tycker att vi lyckas erbjuda en bra upplevelse i det närmast unika koncept som vi har, säger Lars Olovsson, projektledare för Stora Nolia.

De crika 800 utställarna ger mängder av möjligheter till shopping inom så vitt skilda områden som bland annat motor, lantbruksmaskiner, husbilar och husvagnar, bo och bygg, design och hantverk, samt hälsa, skönhet, fritid och jakt.

Dessutom är aktivitetsparken, som är inriktad mot barn och unga, välfylld med bland annat skateskola, ridning, bilsimulator, radiostyrda bilar, paintball, speedshoting och en variant på skidskytte.

En annan nyhet är att besökarna kan åka gratisbuss till Stora Nolia och lösa biljett direkt på bussen, något som ger en smidigare entré. Det går också att lösa biljett direkt på hemsidan www.nolia.se/stora
Dessutom går det som vanligt shuttlebussar från parkeringen på Umestan för de som tar bilen till mässan.


För mer info, kontakta

Programansvarig Jan-Olof Sandberg
090-16 34 07,070-674 74 64
janolof.sandberg@nolia.se

Projektledare Lars Olovson
090-16 34 05, 070-510 73 58
lars.olovson@nolia.se


 


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström