2017-06-09 10:12Pressmeddelande

Nu öppnar internationella mässan Nolia Springtime

null

I dag, fredag 9 juni, öppna Nolia Springtime och det gör mässan genom att bland annat bjuda alla elever mellan 7-12-år som går skola i Torneå, Haparanda, Simo, Tervola och Övertorneå på gratis inträde.

Första dagen står bland annat fönsterrenovering med Jim Björni, modevisning och en chans att träffa båtracingstjärnan Sami Seliö och se hans F1-racingbåt.

När Nolia Springtime öppnar på Toranda Event i Torneå gör den det med dunder och brak. Dunder Sami Seliö och hans F1-racingbåt och brak från den brakfest första dagen kommer att bli.

– Nu har ett år av förberedelser nått målet. Att kunna starta en bred, internationell mässa på en av de mest intressanta platserna i Skandinavien, säger Tommy Abrahamsson, vd på Nolia AB som arrangerar mässan tillsammans med Toranda Event.

– Genom ett gott och professionellt samarbete har vi lyckats bygga en familjevänlig mässa

placerat mitt i Barentsregionen på en av de vackraste platserna i Bottenviken som dessutom nås av 1,2 miljoner invånare inom en radie av 30 mil, säger Erikki Hanhirova, vd Toranda Events.

Med Nolia Springtime hoppas de kunna spränga den mentala gräns mellan Sverige och Finland som är mycket större än den faktiska, med ett mässområde bara några kilometer från Eurocity, den internationella mötesplats som Haparanda och Torneå gemensamt utgör, med ett långt utvecklat gränssamarbete som blivit en förebild inom hela EU.

Det blir också ölprovning under mässan.

Totalt sju små bryggerier kommer med sina produkter till ölprovning på terassen vid Toranda magasin.

– Det har varit väldigt stort intresse från bryggerierna. Vi har till och med börjat snegla på att kanske göra en ölfestival om det är bra intresse från besökarna nu under Nolia Springtime, säger Jukka Auraneva på Toranda World har organiserat evenemanget.

Dessutom blir det, bland mycket annat, en modevisning där Eva Harnevik, Colour Beam Design, presenterar sommarens mode i samarbete med några av utställarna på mässan.

För mer information, kontakta:

Bo Sandström, Projektledare

+46 911 649 46, +46 70 544 48 78

bo.sandstrom@nolia.se

Nolia Springtime är den familjevänliga mässan på en av de vackraste platserna i Bottenviken. 
Tid: 9 - 11 juni 2017
Plats: Toranda, Torneå.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström