2013-11-12 09:05Pressmeddelande

Nu öppnar första stora fastighetsmässan i norra Sverige

Förväntningarna är höga inför Nolia Fastighet, inte minst från utställare, nu när första stora fastighetsmässan i norra Sverige öppnar.
– Vi hoppas på två givande dagar med trevlig inramning av intressanta seminarier, mingel och underhållning, säger Ola Bergman, en av utställarna.

Nu på onsdag, 13 november, slår första stora fastighetsmässan i norra Sverige upp sina portar. Mässan öppnar 12.00 på onsdag och stänger 20.00. På torsdag öppnar den 9.00 och stänger 15.00. Det är fri entré till mässan och fri parkering på Noliafältet.
– Vi har verkligen känt ett uppdämt behov av en ren fastighetsmässa i norra Sverige från både utställare och viktiga grupper av besökare, säger Jan-Olof Sandberg, projektledare för Nolia Fastighet och hans syn delas av en rad utställare.

Ola Bergman på Inspecta Sweden hoppas till exempel på två intressanta dagar med trevlig inramning men också på många besökare.
– Det blir för oss intressant att medverka i en kompetent mässa av den storleken i Norrland. Vi hoppas på många nyfikna och intresserade besökare som representerar fastighetsområdet, säger han.

Flera utställare har höga förväntningar på kvaliteten på besökarna.
– Mina förväntningar är att det kommer beslutsfattare inom bostadsföretag, bostadsföreningar, ägare till hyresfastigheter, konsulter och arkitekter som visar intresse för våra produkter, hoppas Tommy Svedberg på DORMA Sverige AB.

Att det är ”rätt” besökare är viktigt för många utställare. Denna del av att hålla hög kvalitet på mässupplevelsen är något som Nolia arbetat hårt med inför öppningen.
– Vi vet hur viktigt det är att på den här typen av mötesplats nå så många potentiella kunder och samarbetspartners som möjligt. Därför har vi också jobbat mot särskilt utvalda grupper för att uppnå den kvaliteten på besökare, säger Jan-Olof Sandberg.

Vikten av kvalitet på besökare vittnar flera utställare om.
– Vi hoppas på många besökare och att de är relevanta för oss, säger till exempel Kaj Nerman, försäljningschef på Tubus System AB.
Även Susann Klippmark på Fönsterspecialisten Norrland hoppas att det blir många besökare och då förstås rätt ”typ” av besökare.
– Våra förväntningar är en välbesökt mässa med intresserade kunder som vill veta mer om oss och alla de kompetenser vi har, säger Ola Jonsson på Midroc Electro.

Det är också viktigt får många att träffa befintliga kunder.
– Vi hoppas kunna visa upp oss för såväl nya som gamla kunder, menar Tomas Tavér, vd på Friginor Kylmontage & Service AB.

För att ge utställare och besökare så stora chanser att träffas som möjligt håller Nolia Fastighet kvällsöppet på onsdagen och då blir det också mingel.
– Mingel är en form som vi provat på andra mötesplatser med gott resultat. Att ge tid för möten är viktigt och det får besökare och utställare under Nolia Fastighet, sammanfattar projektledaren Jan-Olof Sandberg.

För mer information, kontakta
Jan-Olof Sandberg, 090-16 34 07, 070-674 74 64

Nolia Fastighet hålls under två dagar i Umeå, 13-14 november 2013, och samlar allt i en mässhall; utställare, föreläsningar och café. Besökare möter leverantörer och kollegor som visar upp nya produkter och tjänster.  Nolia Fastighet är mötesplatsen för den som äger fastigheter eller jobbar i fastighetsbranschen. Hit räknas allt från bostadsrättsföreningar till fastigheter för kontor, handel och industri samt alla typer av specialfastigheter som hotell sjukhus och idrottsanläggningar.Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström