2015-03-31 19:00Pressmeddelande

Nu fylls monterplatserna på Stora Nolia i Umeå

null

Med ungefär fyra månader kvar innan Stora Nolia öppnar 1 augusti i Umeå är större delen av platserna bokade. Många utställare återkommer år efter år, medan andra gör sin första mässa i Umeå.

Redan nu är större delen av mässan fylld och förutom en hel del återkommande utställare finns nykomlingar.

En nykomling är Agria djurförsäkring som deltog förra året i Piteå men gör sitt första mässdeltagande i Umeå i år.

– Stora Nolia var ett lyckat evenemang i fjol för vår del. Vi kände att vi ville göra något nytt istället för att i första hand delta på katt- och hundutställningar, så vi valde Stora Nolia. Det gav många nya kontakter och kändes som en nytändning. På mässan mötte vi helt nya målgrupper och fick tillfälle att svara på många frågor från människor vi annars inte skulle ha mött, säger Veronica Framell ombud för Agria djurförsäkringar.

Ett av de företag som varit med sedan starten 1962, är Kero. De tillverkar hållbara produkter i renskinn och kommer självklart även i år till Stora Nolia.

– Det är en bra mässa med mycket folk, något som gör den till en bra plats att marknadsföra sig på. Dessutom ligger mässan närmare oss geografiskt än många andra mässor, säger deras marknadsansvarige, Emma Kero på företaget som trots allt har 45 mil till Umeå från Sattajärvi utanför Pajala.

Att besökarna även i år beräknas handla för närmare 400 miljoner kronor lockar många utställare. Det går att göra bra affärer på mässan.

– När vi var med i Piteå i fjol sålde vi fem bilar bara på plats under mässan. I år har vi ambitionen att visa hela vårt nya modellprogram, säger Simon Fredman på Porsche Center Norr.

För den som vill säkra en plats på årets mässa är rådet att boka snarast. Och att göra det via webben.

– Ju förr bokningen sker desto större är möjligheten att få den plats som önskas. Att boka via vår webb är det snabbaste sättet, säger Lars Olovson, projektledare för Stora Nolia.

Fakta Stora Nolia
Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och Sveriges största årliga besöksmässa med cirka 100 000 besökare och 800 utställare varje år. Under mässan omsätts 395 miljoner kronor, vilket motsvarar 44 miljoner om dagen. I år hålls mässan i Umeå och öppnar 1 augusti. Vartannat år hålls mässan i Piteå.

Tidpunkt: 1-9 augusti 2015
Plats: Umeå
Webb: www.nolia.se/stora

För mer information, kontakta:

Lars Olovson, projektledare, Stora Nolia
090-16 34 05, 070-510 73 58
lars.olovson@nolia.se

Erik Säfvenberg, pressansvarig
072-236 26 00
erik.safvenberg@dynamopress.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström