2018-06-05 14:31Pressmeddelande

Nolias vd, Tommy Abrahamsson, slutar: ”Jag har nått mina vd-mål och lämnar ett stabilt företag”

null

Tommy Abrahamsson, vd på norra Sveriges största konferens-, event- och mässföretag, Nolia AB, lämnar företaget 31 augusti i år.

– Under min ledning har Nolia gjort resan till ett digitaliserat företag med ökat fokus på samhällsnytta och värde för norra Sverige samt byggt upp it- och marknadsavdelning inhouse, säger Tommy Abrahamsson.

Sedan början av 2014 har Tommy Abrahamsson varit vd för Nolia AB som arrangerar och samarbetar kring mässor, konferenser och andra event. Varje år arrangerar Nolia cirka 15 större publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största med ungefär 90 000 besökare.

– Först och främst vill jag tacka all personal på Nolia AB som varit med och sett till att vi är där vi är i dag. Utan deras engagemang hade inte denna stora förändring varit möjlig, säger Tommy Abrahamsson.

Han berättar att när han tog över var företaget mycket svagare än sina starka varumärken, som Stora Nolia.

– Men vi har gjort resan mot ett starkare Nolia AB med ökad vi-känsla men också klarare målbild mot vilken nytta vi ska göra för samhälle och näringsliv i norra Sverige. Nolia hoppas bland annat kunna etablera sig starkare i Skellefteå, säger Tommy Abrahamsson.

Han berättar att Nolia nu är ett av branschens mest moderna företag med en rad högeffektiva, digitala verktyg som ger affärsnytta.

– Vi har bytt ut alla gamla system. Dessutom har vi byggt upp en egen it- och marknadsavdelning inhouse som gör oss mer effektiva.

Under åren har det också funnits stora utmaningar att hantera.

– Den enskilt största var då vi 2015 tvingades stänga hela vår konferensavdelning i Umeå på grund av en rad vattenskador i samband med att våra konferenslokaler skulle renoveras. Självklart kändes det extra surt då allt låg utanför vår kontroll och vi inte hade någon skuld i det som skedde. Den smällen innebar cirka fem miljoner i uteblivna intäkter.

Nu är läget ett helt annat.

– Konferensverksamheten i Umeå nådde under förra året all time high och det ser även bra ut både i år och under 2019. Prognosen för hela Nolia AB ser mycket bra ut för både 2018 och 2019 då även mässan Skogsnolia genomförs som många utställare längtat efter. Men vi har bra fart på hela försäljningen på mässor som Nolia Karriär, Nolia Trädgård, Load Up North och inte minst Euro Mine Expo som dessutom har bra innehållsmässig utveckling. Konferensen Nolia Ledarskap har också visat förmågan att möta visionen om att skapa Sveriges bästa ledare i Norrland. Slutligen är det fantastiskt att Stora Nolia i princip sålts slut för årets mässa och nästa års Stora Nolia haft rekordtidig säljstart, säger Tommy Abrahamsson.

Han känner att tidpunkten för att lämna Nolia AB inte kunnat vara bättre.

– Allt är där det skulle vara när jag satt upp målen när jag började och det finns en bra och stabil bas att arbeta vidare på, säger Tommy Abrahamsson. Han börjar som vd på klädmärket TOBE från 1 september.

Lösningen kring den framtida vd-frågan kommer nu att hanteras av Nolia AB:s styrelse.

För mer information, kontakta:

Tommy Abrahamsson, vd Nolia AB
+46 90 16 42 56, +46 70 588 27 77
tommy.abrahamsson@nolia.se

Margareta Rönngren, ordförande Nolia AB
+46 70 573 84 83
margareta.ronngren@umea.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström