2017-06-07 14:16Pressmeddelande

​Nolia är med och bidrar med stora värden till besöksnäringen

null

Siffror från Fairlink, som presenteras i samband med Global Exhibitions Day, visar att mässor och kongresser bidrar med cirka 9 miljarder kronor till besöksnäringen i Sverige.
– Det är skönt att det vi länge vetat nu också finns belagt med statistik, säger Tommy Abrahamsson, vd på Nolia AB.

I dag firas ”Global Exhibitions Day” över hela världen. Dagen är ett initiativ från den internationella mässorganisationen UFI som vill visa på mässornas betydelse. För att sätta fokus på mässors och kongressers betydelse för Sverige har Fairlink gjort en skattning som pekar på att mässor & kongresser årligen bidrar med cirka 9 miljarder kronor till den svenska besöksnäringen.

– Vi har länge vetat om vår betydelse för besöksnäringen. Därför är det nu bra att det finns siffror som stöder den bild vi har, säger Tommy Abrahamsson, vd på Nolia AB.

– Jag hoppas nu att mäss- och eventföretagens betydelse för besöksnäringen blir allmänt känd och tas med som en tillväxtfaktor vid sidan av den tillväxt mötesplatsernas innehåll bidrar med, säger han och tar deras mässa Stora Nolia som exempel.

– Mycket talade för att den förra året genererade värden runt en halv miljard kronor. Särskilt om man räknar med det tillskott för besöksnäring och föreningsliv som mässan tillför.

Han berättar att Nolia är en enorm motor för besöksnäringen och skapar mycket gästnätter på de platser de verkar.

– Genom den tillväxt vi skapar borde fler kommuner, branscher och organisationer vara intresserade av att hitta samarbeten med oss, säger Tommy Abrahamsson och fortsätter:

– Under mässor som Stora Nolia, Euro Mine Expo och Skogsnolia bidrar våra mötesplatser till att fylla bland annat hotell och restauranger. Vi är alltid öppna för diskussioner med näringsliv och samhälle för att skapa värden tillsammans, säger Tommy Abrahamsson.

Han lyfter fram ett av flera goda exempel.

– Ett lysande exempel är de nationella Släktforskardagarna som genomfördes i Umeå förra året tillsammans med lokala föreningar och som drog flera tusen besökare samt skapade tillväxt i hela regionen, säger Tommy Abrahamsson.

Läs mer om de värden som genereras i Farlinks pressrelease.

För mer information, kontakta

Tommy Abrahamsson, vd Nolia AB
+46 (0)90 888 86 02
+46 (0)70 588 27 77
tommy.abrahamsson@nolia.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström