2018-08-11 06:49Pressmeddelande

Nöjda utställare sätter fart på försäljningen till nästa års mässa

null

Årets Stora Nolia är en framgång för många utställare.

– När vi går runt och pratar med våra utställare är stort sett alla jättenöjda. Vi har börjat försäljningen till nästa års mässa och det har varit ett enormt intresse för att delta, säger Peter Kattilasaari, projektledare för Stora Nolia.

Fredagen på Stora Nolia bjöd på bejublade framträdanden av Bamse och Lova men också Roxy Storband med Kicki Enqvist. Dessutom höll Peter Eriksson från Miljöpartiet sommartal och Hyresgästföreningen anordnade en bostadspolitisk debatt.

– Det var mycket folk på området. Betydligt fler än de vi kunnat redovisa i statistiken. De som köpt band ingår bara i statistiken i anslutning till att de köps, inte för alla dagar de besöker mässan. Det viktigaste är att de som köpt Stora Noliabandet besöker mässan flera dagar och det märker utställarna att de har gjort. Ett direkt följd av banden är att utställarna kan lämna öppet köp och veta att de potentiella köparna enkelt kan återkomma till mässan, förklarar Peter Kattilasaari.

Bandet och det stora besökarantalet har också gjort att många utställare gjort den bästa mässan någonsin försäljningsmässigt.

– Vi har börjat försäljningen till nästa års mässa i Umeå bland utställarna och det är ett fantastiskt mottagande vi får och en otroligt positiv respons. Nästan ingen av utställarna vi pratat med säger nej till att vara med nästa år. Det är jätteroligt att gå runt och träffa så många glada utställare, säger Peter Kattilasaari.

Hittills har det kommit 76 697 besökare till årets Stora Nolia fördelat såhär på respektive dag.

Lördag 4 augusti: 16 374

Söndag 5 augusti: 14 353

Måndag 6 augusti: 9 244

Tisdag 7 augusti: 11 353

Onsdag 8 augusti: 11 958

Torsdag 9 augusti: 5 939

Fredag 10 augusti: 7 476

För mer information, kontakta

Peter Kattilasaari, projektledare

+46 (0)90 888 86 10
+46 (0)70 535 34 49

peter.kattilasaari@nolia.se

Fakta Stora Nolia: Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och en av Skandinaviens största besöksmässor med cirka 90000 besökare och 500 utställare varje år. Under mässan omsätter besökarna närmare 500 miljoner kronor, vilket motsvarar 55 miljoner om dagen. Totalt bidrar mässan till värden på nära 600 miljoner till regionen. I år hålls mässan i Piteå och öppnar 4 augusti. Vartannat år hålls mässan i Umeå.

Tidpunkt: 4–12 augusti 2018

Plats: Piteå

Webb: www.storanolia.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström