2013-07-15 12:15Pressmeddelande

Lokal och global TV-kock bjuder på matinspiration

Julien Huéber kommer från Alsace i nordöstra Frankrike, och flyttade till Umeå 2005 att studera teknisk fysik. I vintras blev han kändis genom att gå till final i TV-programmet Sveriges mästerkock som sändes i TV4.

– Jag älskar god mat! God mat som jag fick äta under min barndom. Jag fick mitt matintresse från i första hand mormor, min far och min mor som är grymma kockar eller matlagare, säger han.

Även om 32-årige Julien Huéber är tennistränare innebär kärleken till mat att den nu upptar en stor del av hans liv. Han är mycket inspirerad av traditionell fransk och italiensk husmanskost. En favoriträtt är en klassisk coq au vin, men hans kännetecken är framförallt variation.

– Jag lagar helst det som jag tycker är gott och det varierar konstant. Jag har haft min coq au vin-period, pizzaperiod, tarte Tatin-period och många andra. Under en sådan period lagar jag rätten ganska ofta, tills jag blir nöjd med resultatet, förklarar han.

Sveriges mästerkock bygger på det internationella formatet Masterchef, ska svenska amatörkockar ta steget ut från sina egna kök till att laga mat på toppnivå. Inför juryn ska de visa upp sina kulinariska kunskaper och leverera i varje moment. Ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

 

För mer information kontakta:

Programansvarig
Jan-Olof Sandberg
090-16 34 07,070-674 74 64
janolof.sandberg@nolia.se

Projektledare
Lars Olovson
090-16 34 05, 070-510 73 58
lars.olovson@nolia.se

 

 


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström