2017-03-22 06:56Pressmeddelande

Load Up North startar Sveriges största utbildnings- och rekryteringsplattform

null

Mässan Load Up North startar tillsammans med sina samarbetspartners en helt unik satsningen för utbildnings- och rekrytering av bland annat maskinförare och tekniker inom anläggning, gruva och skog.

– Att vi har lyckats få arbetsgivare, utbildare och branschföreträdare att jobba tillsammans i detta projekt är helt unikt och stort, säger Bo Sandström mässgeneral för Load Up North.

Load Up North är den största branschmässan norr om Stockholm för alla som jobbar inom områdena entreprenadmaskiner, transport, rekrytering, väg och anläggning och skog.

I år blir det även en särskilt stor satsning på utbildning och rekrytering som slår alla tidigare insatser då arrangörerna lyckats samla företrädare för arbetsgivare, utbildare och branscher under samma tak. Det blir sex samarbetspartners som är med och gemensamt satsar för att visa upp sig och sina branschers utbildningar och behov av arbetskraft under Load up North i Boden 31 aug- 2 sept.

Klara samarbetspartners är Skoglig Samverkan i Norrbotten, BDX , Swecon anläggningsmaskiner, Kalix Naturbruksgymnasium och branschorganisation ME Maskinentreprenörerna.

Ifjol, då mässan hölls i Fällfors norr om Skellefteå deltog över 550 elever i en rekryteringssatsning mot anläggnings- och skogsmaskinsförare som hade rubriken ”Utbildningar som ger jobb”.

– Den blev så lyckad att vi i år tar ett steg ytterligare, säger Bo Sandström

Den som är projektledare och håller i denna unika satsning för Nolia AB:s räkning är Ulf Sandström, som har stor erfarenhet av liknande projekt. Han säger att man i år räknar med att nå en bra bit över 1 000 personer. De kommer att gå en kunskapsslinga för att lära sig mer om de olika branscherna, delta i tävlingar och provköra både simulator i tältet och riktiga maskiner på demofältet.

Under mässans torsdag och fredag ligger fokus på elever och arbetssökande och lördagen blir den stora dagen för allmänheten att gå kunskapsslingan.

– Förutom att vi gratis kommer att bjuda in och bussa hit 700-800 elever från årskurs nio, yrkesinriktade gymnasieskolor , högskola och universitet, räknar vi med att det kommer flera hundra personer via Arbetsförmedlingen och olika utbildare, som vill visa upp vad branscherna kan erbjuda. Allmänheten är också välkommen till vår kunskapsslinga under dessa dagar så vi väntar oss ett jämnt flöde av intresserade besökare under alla tre dagar, säger Ulf Sandström

– Rekrytering är en jättestor fråga för oss, säger Anita Öhrlund, regionchef för ME Nord.

Hon berättar att de även deltog förra året och tycker att det är bra att satsningen nu breddats med fler aktörer.

– Ju fler man är desto större genomslag får man. Det här är en aktiv framtidsbransch som är teknikintensiv, arbetet är utvecklande och företagen söker intresserade medarbetare, säger Anita Öhrlund.

Swecon Anläggningsmaskiner AB är återförsäljare av Volvos anläggningsmaskiner i Sverige, Estland, Lettland, Litauen samt delar av Tyskland. De deltar i satsningen på Load Up North för att hitta servicetekniker.

– Vi tycker att det är ett bra initiativ från mässan. Det är väldigt bra att mässan har helhetsansvaret över logistik och praktikaliteter kring satsningen. Nu kan vi fokusera på att sälja in vad som är unikt med oss, säger Pernilla Pelizzoli, HR-konsult på Swecon Anläggningsmaskiner.

Hon ser att de kommer att kunna nå många intressanta personer.

– Det är på just branschmässor som den här typen av satsning kan vara särskilt effektiv eftersom chansen att träffa rätt personer är större då den riktar sig mot folk som har rätt kunskap och är intresserade av branschen. Att ha en styrd slinga är bra, eftersom vi då vet exakt hur många och vilka vi når ut till, säger Pernilla Pelizzoli.

Bo Sandström tycker att satsningen från Load Up North är ett självklart inslag under mässan.

– Vi har haft rekrytering som en tung inriktning redan då mässan startade och har utvecklat satsningarna för varje år för att nu kunna erbjuda något alldeles extra, säger Bo Sandström.

För mer information, kontakta:
Bo Sandström
Projektledare
Mobile +46 (0)70 – 544 4878
bo.sandstrom@nolia.se

Load Up North är Sveriges intressantaste mötesplats för entreprenadmaskiner, transport och rekrytering, jord och skog samt väg och anläggning. Mässan genomförs vartannat år i Norrbotten och vartannat år i Västerbotten. I år hålls den på Boden Arena 31 augusti - 2 september 2017.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström