2013-08-30 10:13Pressmeddelande

Load up North – enormt intresse för mässan

null

Load up North – enormt intresse för mässan

Den 27-29 september arrangeras mässan Load Up North i Boden – en mässa för entreprenadmaskiner, transport och rekrytering. Mässan äger rum på Boden Arena och området omkring arenan. Load Up North arrangeras av Nolia AB och Boden Arena AB i samarbete. Mässan är fullbokad med utställare, över 200 utställare från Norge, Sverige och Finland.

– Att marknaden är glödhet i norra Sverige har väl alla klart för sig idag. Load Up North är skapad som en mötesplats för att besökarna lättare ska kunna överskåda marknaden och träffa de leverantörer som är intresserade av att sälja sina produkter i norr, berättar projektledare Bo Sandström.

Besökarna erbjuds ett späckat program med demonstrationer och möjlighet att provköra maskiner på de olika aktivitetsytorna.
– Intresset för mässan från utställarna har varit enormt. Kvalitetsmässigt är det här den bästa och mässan i Sverige inom sitt område – alla de stora företagen finns på plats (se förteckning på www.loadupnorth.se). Vi har starka samarbetspartners såsom Cliffton, PEAB, BDX, LKAB, Proffice, Adecco samt AF Mining. Besökarna kommer att få möjlighet att prova och jämföra flera olika maskiner och märken på ett och samma ställe. Både fredag och lördag arrangeras kvällsaktiviteter där utställarna ges möjlighet att nätverka sinsemellan, något som de uttryckt önskemål om, berättar Bo Sandström.

Målsättningen med mässan är att sätta norra Sverige på kartan, bidra till nya affärer och därigenom också fler arbetstillfället i regionen.
– Vi lägger även in ”rekryteringsbenet” i denna mässa eftersom i allt som händer krävs det människor som gör jobbet. Mässan blir därigenom även en mötesplats mellan de företag som vill anställa och de som söker anställning, säger Bo Sandström.

För mer information kontakta.

Bo Sandström, projektledare Load Up North, mobil 070-544 48 78,
e-post: info@loadupnorth.se

Load Up North arrangeras på Boden Arena, Boden, 27-29 september 2013.

Vad handlar mässan om?
Entreprenad, maskiner, transport och rekrytering. Det finns utställningar, provkörning, demonstrationer och givetvis orderskrivning. Under kvällstid kommer det att ordnas fler tillfällen till nätverkande.

Varför är mässan i Boden?
Boden är idag ett centrum för denna bransch med stora, färdiga etableringar såsom t.ex. Pon Mining International (återförsäljare av Caterpillars gruvsegment) och fler är på väg in. Via våra samarbetspartners har vi fått veta att branschen efterfrågar en mötesplats för att lättare kunna överskåda marknaden och träffa de leverantörer som är intresserade av att sälja sina produkter i norr.

www.loadupnorth.se 

 


 


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström