2013-11-15 08:28Pressmeddelande

Konstnärsentreprenör på Nolia Fastighet vill bygga röd liten stuga på månen

null

Mikael Genberg är konstnären ochentreprenören för vilket ingenting verkar omöjligt. Efter trädhushotelletHotell Hackspett, undervattenshotellet Utter Inn och röd liten stuga på Globen
är det nu dags för en röd liten stuga på månen.

– När Nasa säger sig vara beredda att låtaoss vara med på en av deras månlandningar känns det möjligt, säger ensprudlande Mikael Genberg.

Att Mikael Genberg engagerar visade sig snabbt på Nolia Fastighet. Direkt efter föredraget kom flera personer fram och berättade att det var det bästa föredrag de hört. Med sin enorma energi fick
han med sig publiken på en berättelse om monument runt om i världen, en del monumentala misslyckanden och andra provisorium som blivit bestående – som Eiffeltornet i Paris som skulle fått stå i tre år.

Exemplen lyftes delvis fram för att visa att man inte ska tänka för smått. Det har han om och om bevista genom sina byggprojekt som blivit verklighet trots avsaknad av byggkunnande men med en
okuvlig energi och vilja.

– Det är inte svårt att gissa att de inte jublar på kommunen när man kommer in och berättar att man vill bygga ett trädhushotell i en park i centrala Västerås, säger han.

Men ett hotell blev det som står i en av stadens äldsta ekar. Media hakade på och Aftonbladet gav det så bra betyg att det hamnade på det årets topp tre av deras testade hotell tillsammans med
Caesars Palace i Las Vegas och Hotell Tylösand. Projektet följdes av ett undervattenshotell, också i hemstaden Västerås med ännu ett enormt medieintresse som följd. I dag har han ett undervattenshotell utanför ön Pemba i Indiska oceanen, en ö som tillhör Tanzania.

Hotellet står, liksom i Västerås, på en flytande plattform med en lucka ner till det enda sovrummet där man kan har närkontakt med det fantastiska undervattenslivet och bättre sikt under vatten
än de 30 centimeters sikt man har i Västerås. Första hotelldelen är byggd i vad som är tänkt att bli världens första undervattensresort.

Nu var det dags att tänka större och tanken föddes att få en röd stuga på månen kallat Luna Resort – The House on the Moon. 

– Det gäller bara att tro så mycket på det så att andra till slut också tror att det är möjligt, säger Mikael Genberg.

Efter att ha varit hos mängder av beslutsfattare och företagsledare började det hända saker och i dag är Per Nuder ordförande i föreningen månhusets vänner och de har både lyckats få en röd stuga på Globen och en liten stuga i papp på Christer Fuglesangs andra rymdfärd.

– Ingen av dessa delmål hade varit möjliga om inte slutmålet varit en röd stuga på månen. Därför är det viktigt att inte ha för små visioner, sammanfattar konstnären och entreprenören Mikael Genberg.

För mer information, kontakta

Jan-Olof Sandberg, 090-16 34 07, 070-674 74 64

Nolia Fastighet hålls under två dagar i Umeå, 13-14 november 2013, och samlar allt i en mässhall; utställare, föreläsningar och café. Besökare möter leverantörer och kollegor som visar upp nya produkter och tjänster. Nolia Fastighet är mötesplatsen för den som äger fastigheter eller jobbar i fastighetsbranschen. Hit räknas allt från bostadsrättsföreningar till fastigheter för kontor, handel och industri samt alla typer av specialfastigheter som hotell sjukhus och idrottsanläggningar.Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström