2017-03-16 07:10Pressmeddelande

Karriärmässa lockade 12 300 besökare på fyra orter

null

Nolia Karriärs turné till fyra norrländska orter lockade 12 300 besökare och befäste därmed sin ställning som en av Sveriges viktigaste mässor för yrkesval och rekrytering.

– Vi lyckades leverera en mässa med mycket besökare, en uppskattad förebild och ett bra program, säger Kristin Olsson och Monica Pettersson, projektledare för Nolia Karriär.

I år gick Nolia Karriärs turné till Piteå, Umeå, Östersund samt Sundsvall. Där har morgondagens medarbetare getts chansen att träffa rätt i sina karriärval och ta del av många utställare och brett program med inspirationsföreläsare som Cleo och Linda Pira. Dessutom har det hållits en lång rad miniseminarier.

På Nolia Karriär är flertalet av de 12 300 besökarna gymnasieelever. Men mässan riktar även in sig på SFI- och vuxenstuderande samt arbetssökande. Dessutom besöker studie- och yrkesvägledare mässan.

– Vi har haft bra bredd på besökarna, med många intressanta möten som följd, säger Kristin Olsson.

– Flera utställare har berättat att de har en fantastiskt hög kvalitet på de kontakter som skapas på Nolia Karriär. Det är självklart fantastiskt roligt, men också en kvitto på det engagemang besökarna kommer med till mässan.

På mässan har besökarna träffat utställare från bland annat företag, myndigheter och andra offentliga arbetsgivare framtida personal men många besökare träffar också universitet, högskolor, yrkeshögskolor, folkhögskolor och internationella utbildningar.

Nästa år kommer mässan att gå i Luleå, Umeå, Östersund samt Sundsvall.

För mer information, kontakta
Kristin Olsson, projektledare Umeå och Sundsvall
090-16 34 02, 070-255 61 95
kristin.olsson@nolia.se

Monica Pettersson, projektledare Piteå och Östersund
0911  -649  35,073-088  03  30
monica.pettersson@nolia.se

Mötesplatsen för rekrytering och karriär har i år arrangerats i 23 år. Genom åren har över 200 000 personer besökt mässan. På Nolia Karriär kan man möta utbildningar inom alla nivåer. Här finns högskolor och universitet, internationella utbildningar och yrkesutbildningar men också till exempel folkhögskolor. Nästa år kommer mässan att gå i Luleå, Umeå, Östersund samt Sundsvall.


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström