2016-04-27 11:28Pressmeddelande

Juniora gruvbolag till Euro Mine Expo 2016

null

Vårt moderna samhälle är beroende av metaller, vi hittar dem i allt från mobiltelefoner till spik i husväggen. Alla fyndigheter är ändliga och för att säkerställa framtida tillgång på metaller så behövs nya gruvor och nya projekt.

Fallande priser på råvarumarknaden har gjort det svårt med finansiering av nya gruvprojekt och prospekteringen har gått ned markant senaste åren.

- Prospektering och nya gruvor är en viktigt för framtiden, säger Lennart Gustafsson, Georange, därför vill vi gärna se juniora gruvbolag på Euro Mine Expo.

- Vi har skapat en paviljong för de juniora gruvbolagen och prospekterarna, för att underlätta nätverkande. Vi har redan ett par anmälda och fler på ingående, säger Jaana Tengman, projektledare för Euro Mine Expo.


Euro Mine Expo är Sveriges största internationell mässa och konferens för gruvindustrin och arrangeras 14-16 juni i Skellefteå, Skellefteå Kraft Arena. 2014 deltog mer än 2000 personer från mer än 35 nationer. För mer information www.euromineexpo.com

Kontakt:
Jaana Tengman
Projektledare Euro Mine Expo
jaana.tengman@nolia.se
0910-547 61


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström