2015-07-20 07:00Pressmeddelande

Jaktprofilen Robert Salomonsson föreläser på Stora Nolia

null

För den jakt- och fiskeintresserade finns mycket att uppleva på årets Stora Nolia i Umeå. En av höjdpunkterna blir jaktprofilen Robert Salomonssons föreläsning som hålls på hundens, jaktens och fiskets dag, måndag 3 augusti.

Intresset för jakt och fiske verkar tillta för varje år och därför finns i år en egen dag med denna inriktning. En av huvudpunkterna är Robert Salomonssons föreläsning. Han bor i byn Nynäs i Västerbottens inland, där han driver en jakt- och fiskecamp. Mest känd är han kanske för sina föreläsningar och jaktfilmer under namnet Jakt för livet.

– När jag var liten läste jag Herman Grönlunds bok ”Jakt för livet: vildmarksberättelser från Lappland” och fick lov att använda namnet som  jag tycker passar, säger Robert Salmonsson.

Han kommer att berätta om sin och sambon Natalie Jonssons jakt som en del av livet. Robert Salomonssons föreläsningar är uppskattade, något som kan bero på hans sätt att berätta.

– Jag försöker återge en så naturlig och ärlig bild av våra upplevelser som möjligt där jag bland annat pratar om rovdjursjakt, älgjakt och hundtränings utomlands.

Frågorna var många under förra årets föreläsning på Stora Nolia i Piteå och han hoppas på många frågor även i år.

Under sina många resor har han slagits av hur fantastiska jakt- och fiskemöjligheter som finns i norra Sverige.

– Ju mer jag reser runt i världen och för att fiska och jaga slås jag av hur bra vi har det, även i jämförelse med länder som Karibien, USA eller Kanada. Vi har otrolig jakt och fantastiskt fiske.

Robert Salmonsson har också har ett stort fiskeintresse.

– Länge var fisket nummer ett och fortfarande är det ett i stort sett lika stort intresse som jakt, säger han.

Fakta Stora Nolia

Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och Sveriges största årliga besöksmässa med cirka 100 000 besökare och 800 utställare varje år. Under mässan omsätts 395 miljoner kronor, vilket motsvarar 44 miljoner om dagen. I år hålls mässan i Umeå och öppnar 1 augusti. Vartannat år hålls mässan i Piteå.

Tidpunkt: 1-9 augusti 2015
Plats: Umeå
Webb: www.nolia.se/stora

För mer information, kontakta:

Lars Olovson, projektledare, Stora Nolia
090-16 34 05, 070-510 73 58
lars.olovson@nolia.se

Erik Säfvenberg, pressansvarig
072-236 26 00
erik.safvenberg@dynamopress.se


Om Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström