2013-08-10 22:33Pressmeddelande

Indier på Stora Nolia visar allt från högkvalitativa tyger till matematiska uträkningar

Det har varit en lång resa för de företag som kommit hela vägen från Indien till mässan, men väl här har de en hel del intressanta varor att visa upp.
 
Jasmeet Sing på Arts & Jewels har tagit med sig vackert slipade och infattade stenar, allt i naturliga material. Dessutom har han med sig anteckningsböcker bundna i äkta läder med handgjort rispapper som skrivpapper. Han berättar att kunder kommer fram och tittar, framför allt på de himalayaringar han har med sig.
 
Ravinder Singh från företaget Ravi Overseas, kommer från Indore, Madhya Pradesh och har med sig skärp i hållbart läder från buffel.
– Känn själv hur hållbart det är, säger han och låter kunderna försöka dela på en bit läder som han klippt upp i ena änden.
En rolig detalj är att flera av skärpen är vändbara med en sinnrik konstruktion i spännet.
Med sig har han också plånböcker men också handgjorda figurer av olika typer av djur, alla med läderdetaljer.
 
Amrit Babu från Shanti Enterprices, har tagit med sig en stor samling mattor och sjalar. Alla hans magnifika mattor är handgjorda och några har tagit år att färdigställa.
– Titta på den här mattan i silke. Se hur tätt den är knuten, säger han.
 
Soruav Jain, från Royal Cashmere, har också med sig tygvaror i material som silke, ylle och kashmir. Kashmir är underullsfibrer från tamgetter som lever i mycket kallt klimat, något som gör tyget mycket mjuk och lätt.
– Jag har bara med mig varor av hög kvalitet, men med bra priser, säger han.
 
Tario Rajput har med sig traditionella indiska smycken. Det är allt från ringar till armband.
– Många är intresserade av mina pärlarmband, säger han.
 
Anis Ahmed, från Anika Overseas, visar att helt nytt sätt at räkna matematik på som han menar gör att man i stort sett slipper miniräknare men också att man får ökat mentalt fokus och bättre minne.
– Jag började med Vedic Math för tre år sedan, men det har varit känt i decennier. Min bror, Muhammad Faisal, finns med i Guinnes rekordbok som minnesmästaren, säger han och visar på sin whiteboard hur det går att ställa upp och räkna stora tal snabbt och enkelt.

Bilder för fri publicering finns att ladda ned på:
https://www.dropbox.com/sh/ld08vy7faj0zqki/fVGeONb-iA
 
För mer info, kontakta
Programansvarig Jan-Olof Sandberg 090-16 34 07,070-674 74 64 janolof.sandberg@nolia.se 
Projektledare Lars Olovson 090-16 34 05, 070-510 73 58 lars.olovson@nolia.seOm Nolia AB

Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Vi erbjuder även konsulttjänster som projektledning samt uthyrning av möbler och annan utrustning. Varje år arrangerar vi nära 15 stora publik- och fackmässor i Norrland där Stora Nolia är den största. Hos oss träffas varje år över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.


Kontaktpersoner

Jonas Dahlberg
VD, Nolia AB
Jonas Dahlberg
Erik Säfvenberg
Pressansvarig
Erik Säfvenberg
Peter Kattilasaari
Projektledare Stora Nolia
Peter Kattilasaari
Kristin Olsson
Projektledare
Kristin Olsson
Monica Pettersson
Projektledare
Monica Pettersson
Jörgen Lindqvist
Affärsområdeschef Konferens, Event, Uthyrning
Jörgen Lindqvist
Ann Vikström
Affärsområdeschef Piteå
Ann Vikström